Liefde heeft veel facetten

Gepubliceerd: 15 augustus 2018

Jenny Dent’s spiritual blog

Neem, als je de kans krijgt, de gelegenheid om het nieuwe vervolg op de immens populaire film Mama Mia te zien. Ik heb er gemengde commentaren over gehoord, maar ik vond het erg ontroerend. De film kan je erg raken, maar op een positieve manier. Soms hebben we gelegenheden nodig om weggestopte emoties op een veilige manier los te maken zodat acceptatie, tevredenheid en geluk kunnen binnen stromen om onze levens te vullen.

Ik was werkelijk verbaasd over de manier waarop in deze ene film zo veel gebieden van de menselijke ervaring en verschillende aspecten van liefhebben op een niet-veroordelende, positieve manier werden aangeraakt. Hopelijk wordt de film door miljoenen gezien. Zelfs liefde en zorg voor dieren, in dit geval een prachtig paard, kwamen aan de orde. Er is zowel een verhaallijn over verdriet, die door de film loopt, als het vieren van vreugde en plezier, het gevoel van vooruitgang en het omhelzen van nieuw leven. Wat me het meeste raakte bij de climax van de film, was een duidelijke bevestiging van liefde, die doorgaat na de dood van het fysieke lichaam en het vermogen dat ons allen kan toevallen: het besef van de voortdurende aanwezigheid van onze geliefden.

Ik hoop van veel mensen bemoedigd zullen worden in hun eigen geloof door het zien van deze film: naar mijn idee een voorbeeld van de positieve manier waarop onze Ster-gebeden werkelijk de media en degenen, die in de positie zijn om de gedachten van anderen te beïnvloeden, raken.

White Eagle herinnert ons eraan in zijn ‘Little Book of Comfort for the Bereaved’: Liefde verdrijft alle nevelen… als er liefde in je hart is, dan schijnt het erdoor en verdrijft het alle mist en je ziet je geliefden… Het is niet zo dat de mensheid zich ‘hier’ bevindt en het geestelijke ‘daarginds’ met een gesloten deur daartussen. Door werkelijk begrip zul je zien dat het leven alles omvattend is, dat het leven in de geestelijke wereld identiek is aan het leven op aarde.’

Jenny Dent, mother van de Lodge wereldwijd