Lentegroen

Gepubliceerd: 25 april 2018

Jenny Dent’s spirituele blog

De lente was laat, dit jaar in het Verenigd Koninkrijk. Maar eindelijk zijn onze hagen en velden gevuld met primula’s, speenkruid en paardebloemen, die voor mij zo veel gelukkige jeugdherinneringen oproepen over het dwalen langs de mooie paadjes op New Lands. Er is iets heel speciaals aan het lentegroen; die mooie en delicate zachte tint van de nieuwe jonge blaadjes zoals ze openbarsten in opgetogen waardering voor de lang verwachte warmere zon!

In onze White Eagle absent healing (healing op afstand) gebruiken we kleuren om de verschillende gesteldheden te behandelen en White Eagle heeft hierover een heldere uitleg gegeven.

Lentegroen is een kleur die vaak gebruik wordt voor reiniging en balans. Ik stel me graag voor dat het de reinigende energie geeft van een aprilbui, die op zijn beurt nieuw leven brengt. De healing-engelen gebruiken de kleuren die we visualiseren in precies dezelfde tinten, subtiel en zacht om het healing-proces te ondersteunen.

En dan is er nog een andere lentekleur die we vegelijken met ‘de kleur van boshyacinten’, met hun prachtige mix van blauw en groen. We prijzen ons gelukkig dat er in het bosgebied achter de tempel van New Lands zoveel hyacinten groeien: een genot voor elke bezoeker die onze Jubileumroute loopt. Het wandelen tussen de bloemen en in de bossen is echt een helende zegening op zich.

Dit is zeker een periode voor ons om een groot ‘dank je God’ te zeggen voor de natuurlijke schoonheid van onze wereld. Het is een tijd om de dagelijkse zorgen aan de kant te zetten, evenals de laatste moeilijke verhalen uit het nieuws en om dankbaar te zijn voor het nieuwe leven en de nieuwe hoop van het voorjaar en Gods vele wonderen.

Ik wil graag dit kleine stukje eindigen met enkele woorden van White Eagle. Hij heeft me zojuist aangegeven om ons White Eagle boek ‘Healing the World’ te openen. Het viel open op pagina 53 en dit zijn zijn woorden: ‘Sta stil bij schoonheid. Blijf niet stilstaan bij wat lelijk lijkt. Denk aan welke dingen dan ook, die mooi, waar en goed zijn. Laat jouw ideaal van een smetteloze zuiverheid zijn, gehouden in de liefde en wijsheid van je Schepper. Laat je droombeelden hemels zijn’.

Jenny Dent, mother van de White Eagle Lodge wereldwijd