Lente-equinox

Gepubliceerd: 19 maart 2018

Dinsdag 20 maart is de dag van de lente-equinox (17:16 uur). Op dat moment staat de zon loodrecht boven de evenaar en is de lengte van dag en nacht overal op aarde gelijk. Voor het noordelijk halfrond is de lente-equinox het begin van de lente.

In de dagen rondom de equinox kun je jezelf in harmonie brengen met de kosmos en daardoor zegeningen ontvangen vanuit de kosmos. Het is een periode waarin je door een bewuste afstemming kunt komen tot een grotere bewustwording en een groter bewustzijn.

Door je zelf leeg te maken, te mediteren of je terug te trekken op een rustige plek in je huis of buiten, kun je contact maken met een plek in jezelf waar harmonie, liefde en vrede is. Het is alleen de kunst hier te komen.

Probeer je open te stellen voor die grote stilte, het toppunt van balans, van evenwicht tussen alles wat bestaat, tussen alles wat is.

Je kunt proberen te ervaren dat het niet noodzakelijk is om je opgewonden te voelen. Je kunt het evenwicht ervaren tussen de buitenwereld en de binnenwereld, tussen wat de maatschappij van je vraagt en dat wat je zelf wilt. Als dat niet lukt, probeer dan eerst hardop te zeggen:

IK BEN het waard om evenwichtig te zijn en dit te voelen (3X).

Zeg dit hardop, misschien voordat je begint.

Dag en nacht, goed en kwaad, man en vrouw, binnen en buiten, hoog en laag, liefde en haat, ik – jij, etc., dit alles is allemaal in evenwicht, dus tijdelijk tot stilstand gebracht. Probeer je dat voor te stellen en te voelen. Het is alsof de kosmos nog moest ontstaan en de krachten wachten om naar buiten te komen.

Het astrologische teken Ram dat nu begint, geeft aan dat er grote, zeer grote krachten zijn die de chaos terzijde willen zetten en nieuwe wegen willen banen. Het nieuwe, jonge en ontluikende wil zich nu aan de buitenwereld tonen. Het tegenoverliggende teken Weegschaal geeft balans en zorgt er voor dat er in dit proces tevens evenwicht komt. Hierdoor pas kan er echte schoonheid en liefde naar boven komen.

Jij als lichtdrager kunt er voor zorgen dat wanneer je je verbindt met het Licht, je ook zelf als Licht wordt en dit Licht = deze Liefde uitdraagt en versterkt in de wereld. Zo zal het Nieuwe Tijdperk ook eerder werkelijkheid worden.

Janne Geraets, maart 2018