Kerstgeschenken

Gepubliceerd: 21 december 2016

Jenny Dent’s spiritual blog

In deze tijd van het jaar kan het soms lijken alsof Kerstmis gedomineerd wordt door materiële dingen. Dit is een tamelijk deprimerende gedachtestroom die ons weg kan leiden van het mogelijk innerlijk ervaren van de unieke magie van dit feest.

White Eagle herinnert ons aan de innerlijke symboliek van het traditionele Kerstverhaal en ook dat dit een tijd is van bijzondere spirituele zegening, als we in staat zijn om onszelf open te stellen en het te ontvangen. Het lijkt me dat dit het echte punt is: om de hemelse gave van Kerstmis te ontvangen moeten we er klaar voor zijn en ontvankelijk.

White Eagle zegt: ‘In de Kersttijd vragen we je om te onthouden dat de hemelen gevuld zijn met een stralende engelachtige menigte en de hemelen kunnen zich voor jou openen als je naar de Ster kijkt, naar het Licht van de Christus…… op Kerstochtend is er een speciale hemelse uitstorting van dit Licht.’

 En als we het Licht ontvangen, dan verlangen we ernaar om het te delen… dat is de magie ervan. Het wonderbaarlijke is dat het er onbeperkt is! Er is genoeg licht om elk hart te vullen met hemelse troost en helende zegening. Hij herinnert ons er ook aan dat de engelen (hoe verheven ze ook mogen zijn!) menselijke kanalen nodig hebben om hun licht recht naar beneden, naar de donkerste uithoeken van de aarde te brengen. Daardoor voel ik dat dit een tijd is waarin veel echt effectief helend werk gedaan kan worden. Wat ik zal doen in de komende dagen is me richten op de Ster zo vaak als ik kan en mijn gaven van licht, van positieve gedachten en goede wil aanbieden zodat de engelen ze kunnen gebruiken. Dit is iets wat we allemaal op onze eigen manier kunnen doen: samenwerken met de Kerstengelen.

Zoals White Eagle zei in een les van vele jaren geleden: ‘Het licht van jouw geest zal de toorts van jouw broeder ontsteken en zo zullen vele toortsen aangestoken worden wereldwijd. Een eenvoudig broederhart kan het hart van velen verwarmen en verlichten. Jullie zijn pioniers. Houd de geest van Kerstmis helder en stralend.’

Jenny Dent, mother van de White Eagle Lodge wereldwijd