Kerstgeschenken

Gepubliceerd: 15 december 2017

Jenny Dent’s spiritual blog

Nu Kerstmis echt dichterbij komt, worden we steeds herinnerd aan de materiƫle aspecten van dit feest in onze huidige wereld. Onze winkels en on-line shops zijn vol met mogelijke cadeaus en dwingen ons om te kopen zodat onze familieleden en vrienden echt voelen dat er om hen gegeven wordt door een heel speciale blijk van onze liefde. Het kan veel stress opleveren en sommige mensen gaan er helemaal niet in mee. Anderen geven in plaats cadeautjes iets aan een goed doel. Dit is prachtig om te doen natuurlijk, want dit is de tijd in het jaar om aan degenen te denken die weinig hebben of in nood zijn om welke reden dan ook. Maar het geven van een echt cadeau betekent ook heel veel en het hoeft geen duur geschenk te zijn. Het gaat om de intentie waarmee we geven!

Ik hou van de symboliek van de Drie Koningen die de Ster volgen naar de eenvoudige kleine stal in Bethlehem waar Jezus geboren werd, zoals het Bijbelverhaal vertelt. Zij brachten drie geschenken mee, die elk een innerlijke betekenis hebben voor ons allen. Het zijn de geschenken van de hemel voor elke mensenziel in elk land en elke religie. Het zijn geschenken die we echt mogen koesteren en die ons leven lang meegaan. White Eagle heeft een mooie uitleg gegeven over de innerlijke betekenis van alle aspecten van het traditionele Kerstverhaal, inclusief de geschenken van de Drie Koningen. Hij vertelt ons dat het goud Gods liefde symboliseert, die altijd bij ons is. Wierook is de hulp van de engelen, de zoetheid en hemelse wijsheid die vrij om ons heen stroomt, als we ons maar openstellen om het op te merken. En mirre staat symbool voor de moeilijkheden in het fysieke leven, het lijden en de pijn. Het schenkt verborgen zegening: de roos die op ons kruis bloeit!

Ik bid dus dat in deze kersttijd de Kerstroos voor jou mag bloeien, wat er ook gebeurt in je uiterlijke leven en dat de magie van het licht je hart zal raken en je zal helpen te voelen dat je geliefden die zijn heengegaan, echt heel dicht bij je zijn.

Ik wens je een hart vol spirituele zegening en vreugde op de dag van Kerstmis.

Jenny Dent, moeder van de White Eagle Lodge wereldwijd