Ik doe dit voor God

Gepubliceerd: 11 augustus 2017

Jenny Dent’s spiritual blog

Zojuist heb ik White Eagle’s boek ‘Healing the world’ geopend op een pagina waar hij zegt: ‘Wat je ook doet, zelfs wanneer je misschien vermoeid of niet gelukkig bent, denk bij jezelf: ik doe dit voor God, niet voor mijzelf, maar voor God…God…God. Jouw gedachte aan God brengt healing voor je hart én healing voor de speciale situatie of persoon die je graag wil helpen.’

Het lezen van deze woorden raakte mijn hart en opende een nieuw venster in mijn begrip van Gods liefde en kracht om onze gedachten te verheffen en licht te brengen zelfs in de donkerste en meest moeilijke omstandigheden.

Hij zegt verder: ‘Blijf moedig en houd je vast aan het diepe vertrouwen dat het licht nooit gedoofd kan worden.’

Als de dingen donker lijken rondom ons, met zo veel pijn en zo veel problemen in de wereld, of simpelweg met te veel dingen om te doen, te veel mensen die een beroep doen op onze hulp, dan is je realiseren dat ‘het licht nooit gedoofd kan worden’ en dat God er altijd is, wat er ook gebeurt, zo troostend en bemoedigend voor mij. Gods liefde omringt ons allen en Zijn/Haar kracht houdt ons overeind in elke crisis.

Dit geloven kan het verschil maken, zoals de wetenschap dat elke positieve gedachte, elke positieve handeling, elke moeite de we nemen om onszelf uit de duisternis naar het licht te tillen, iets is wat we voor God doen! ‘Ik doe dit voor God’ is een gedachte die ik nu in mijn hart draag.

Jenny Dent, mother van de White Eagle Lodge wereldwijd