Goede wensen voor 2017

Gepubliceerd: 4 januari 2017

Het oude jaar was klaar. Zwaar en voltooid met alle gebeurtenissen die 2016 kleurden. Maar wát graag wilden we de stap over de drempel zetten: een nieuw jaar om binnen te gaan met hoop en verwachting, met liefde en vertrouwen!

En toch…
Het nieuwe jaar was nog maar enkele uren oud toen er al weer berichten over terreur en vandalisme via de media binnendruppelden. Is dat geen reden om moedeloos te worden, om ons terug te trekken in ons eigen veilige huis, om te klagen over wat zich tegenwoordig toch allemaal afspeelt in de wereld?

Of…
Herinneren we ons het gevoel waarmee we het nieuwe jaar begroetten? Een heel nieuw, blanco jaar dat vraagt om creativiteit om het in te vullen met mooie plannen en kleine acties die het verschil maken voor de mensen om ons heen, met hoop en liefde die zich verspreiden als een lopend vuurtje….

White Eagle vraagt ons om precies aan dát gevoel vast te houden en om ons te concentreren op de goedheid die zijn oorsprong vindt in ons hart. Juist als onze gedachten ons heen en weer slingeren is het een uitdaging om ruimte te geven aan liefde en aan positief denken. Hij stelt ons gerust, want de kracht van de Ster wordt steeds sterker, óók in 2017. En als we hem vragen hoe we op dit spirituele pad kunnen blijven wenst hij ons het volgende: spreek weinig, heb veel lief, geef alles, oordeel over niemand, streef alles na wat puur en goed is en hou vol met volhouden’ (the Quiet Mind, p. 29).

De WE-leiding Nederland wenst je een voorspoedig en optimistisch 2017!