Goede tijden

Gepubliceerd: 26 januari 2017

Jenny Dent’s spiritual blog

Onlangs gaf een vriend mij een krant die opende met deze verrassende kop: ‘2016: het beste jaar in tijden’. Terwijl ik reflecteerde over het voorbije jaar bedacht ik me dat niet veel van ons dat zouden zeggen. Het leek eerder een jaar met grote uitdagingen voor de wereld en voor veel mensen ook een jaar met serieuze persoonlijke uitdagingen.

Maar de krant somt enkele verrassende en prachtige statistieken op (eigenlijk in een brief van een lezer):

‘We leven in een wereld die rijker wordt, waarin het aantal mensen dat in extreme armoede leeft voor het eerst onder de 10% gekomen is. Sinds 1990 zijn er bijna 1,1 miljard mensen ontsnapt aan extreme armoede. Honger in de wereld heeft zijn laagste punt van de afgelopen 25 jaar bereikt in 2016 en voor het eerst is de doodstraf afgeschaft in meer dan de helft van het aantal landen in de wereld. De wereld is ook gezonder geworden: sinds de piek in het vorige decennium is het aantal Aids-gerelateerde slachtoffers gedaald met 45% en kindersterfte is gehalveerd sinds 1990.’

 Wanneer zo veel van wat we lezen en horen in de media negatief lijkt en vaak ook heel deprimerend, is een bericht als dit echt een reden voor een Nieuwjaarsviering!

White Eagle moedigt ons aan om voortdurend positief te denken en hij herinnert ons eraan dat de kracht van goede gedachten een negatieve situatie kan veranderen. En hij herinnert ons aan de helende magie van de Ster. ‘Lees je iets negatiefs, zet het dan in de helende magie van de Ster’ is mijn filosofie, maar hoe bemoedigend is het om zoiets positiefs als dit te lezen; het verlicht werkelijk mijn hart!

Net voordat ik deze blog ging schrijven vond ik toevallig deze bevestigende woorden van White Eagle in ‘Spiritual Unfoldment’ deel 3:

‘Als je nadenkt over spirituele ontwikkeling zie het dan als een heel perfect proces…… al de gebroken fragmenten van het leven worden gebruikt en samengebracht op een onbeschrijflijk mooie manier om het patroon van het menselijk leven op Aarde te vervolmaken.’

Jenny Dent, mother van de White Eagle Lodge wereldwijd