Een vuurtoren in het donker

Gepubliceerd: 23 oktober 2018

Jenny Dent’s spiritual blog

Onlangs hebben we een reactie op onze Facebookpagina ontvangen die me erg heeft geïnspireerd. Er stond: ‘Dank je wel dat jullie er zijn! Als een vuurtoren in het donker’.

Veel jaren geleden in de lodge in Londen, vergeleek White Eagle ons werk met het functioneren van een vuurtoren in de donkere jaren van de Tweede Wereldoorlog en de sobere tijd die daarop volgde. Het sterke en constante licht van een vuurtoren schijnt door mist en stormen om zeelieden in veiligheid te brengen. Het licht van White Eagle’s leer en de steeds groeiende helderheid van ons stralende ster-symbool zijn er altijd, net zoals een vuurtoren. Ze zijn gebouwd op de eeuwige waarheid, de stevige rotsbasis van de oude wijsheid.

Deze wijsheid van eeuwen is onveranderlijk in onze wereld van voortdurend veranderende technologie en innovatie. Als ik me door de media-stormen en het nieuws over weer een tragedie in de wereld bedrukt voel, vind ik het nuttig om het vuurtoren-imago en de symboliek ervan te overdenken. Ik ben er ook mee begonnen om te proberen mijzelf nu ook echt als een vuurtoren te voelen! Dus, behalve dat ik het beeld heb van de externe vuurtoren die in de donkere wereld schijnt, probeer ik in mijn eigen wezen de stevigheid en de veiligheid van de rotsbasis te voelen om mijn innerlijke kern van geloof in Gods perfecte plan te versterken, terwijl ik rechtop sta en door elke uiterlijke storm heen schijn… welnu, dat is mijn doel!

Jenny Dent, mother van de lodge wereldwijd