Aardbeving in Nepal

Gepubliceerd: 27 april 2015

Jenny Dent’s Spiritual Blog

Nepal is een land waarmee ik een bijzonder warme band heb. Ik heb het geluk gehad om er een aantal bezoeken te mogen brengen: trektochten in de prachtige bergen en een bezoek op weg naar Tibet in 2003. Meer recent, afgelopen augustus, had ik het geluk om opnieuw welkom geheten te worden in Kathmandu door Krishna, onze White Eagle leider aldaar, en heel onze Whtite Eagle familie in Kathmandu.

Ik ben er zeker van dat we allen diep geschokt waren toen we zaterdag het nieuws van de aardbeving hoorden, die Kathmandu zo diep getroffen heeft. We hebben zojuist gehoord dan Krishna en zijn familie veilig zijn, maar dat veel van de gebouwen vernietigd zijn. Wanneer deze gebeurtenissen plaatsvinden adviseert White Eagle ons altijd om positief te blijven in onze gedachten. Het is erg belangrijk dat we onszelf niet toestaan naar beneden getrokken te worden in negatieve gedachten, maar om direct de hele situatie in het licht van de Ster te houden waarbij we vertrouwen op Gods mooie plan en de zorg voor elke ziel van de mensenfamilie.

Ik word altijd getroost door de gedachte dat er iets is wat we kunnen doen, hoe erg de tragedie ook mag lijken. Dus doe alsjeblieft vandaag met me mee als we de alles in Nepal en de omliggende gebieden in het hart van de Ster houden: iedereen die getroffen is door de aardbeving en nu bang is voor wat de toekomst zal brengen en iedereen die hulp biedt.

‘Als je te maken krijgt met menselijk lijden, en je betuigt je medeleven met vriendelijkheid en begrip, zorg er dan voor dat je niet down gaat. Sta niet toe dat je emoties met je aan de haal gaan. Wees stil en kijk naar het hart van de stralende Ster. Vanuit het centrum van deze Ster schijnen het licht en de kracht van je hemelse Vader God in je hart en in je hele wezen… Heb geen angst; stel je hele vertrouwen op God, je Vader-Moeder.’ (Uit: De Stille Stem)

Jenny Dent,
spiritual mother of the White Eagle Lodge worldwide