Boom van licht

In deze meditatie brengt je ademhaling een heel speciale zegen en kracht.

De oefening doe je als het kan staand, het liefst buiten met je blote voeten op de aarde. Terwijl je inademt, spreid je je armen wijd uit, nog wijder, terwijl je ze recht omhoog heft naar de zon; je voelt je, wanneer je het hoogtepunt van je ademhaling bereikt, echt in het hart van de Christuszon. Dan trek je, terwijl je uitademt, het licht en de zegen van het gouden zonlicht met samengevouwen handen naar beneden, door je lichaam, totdat het onder je voeten Moeder Aarde bereikt en haar zegent. Doe dit zes maal en je zult je werkelijk in het midden van de Zon voelen, gevuld met licht.

Doe dan de handelingen in tegenovergestelde richting; je handen nog steeds samen als je inademt en voel dan, terwijl ze hoger en hoger worden opgeheven en naar de zon reiken, dat je het licht van Moeder Aarde recht door je lichaam omhoog trekt (stel je bv de stam van een boom voor) en biedt al wat je bent aan in het hart van de zon. Pauzeer even; en dan, wanneer je uitademt met je armen wijd uitgespreid, zover je kunt, de handpalmen naar beneden (zie ze als de takken van de boom van licht), straal je de genezende zegen van de Zon naar de gehele mensheid. Het is een goede hulp om te pauzeren en de handpalmen weer naar boven naar de zon te keren als je armen op gelijke hoogte met je schouders zijn en haal opnieuw adem, terwijl je armen weer een beetje naar de zon opgeheven worden met het gevoel dat je je hart opent voor de zegen van de zon en voel dan, als je je handpalmen weer naar de aarde keert, dat dezelfde genezende zegen in het hart van Moeder Aarde schijnt en over de hele wereld der natuur.

Als je bij de laatste uitademing van de oefening je armen wijd uitspreidt, voel dan dat je omgeven bent door een cirkel van licht; dat je omhuld wordt door de vredige vleugelen van je beschermengel. Wacht rustig een poosje met je handen op je hart, in het middelpunt van het licht en ga dan in vrede.

Hier kun je twee voorbeelden ervaren op You Tube:

https://youtu.be/qBaGfBoHOyw

https://youtu.be/QKCkw99_Gjc