Vriendelijkheid met een groot hart

Gepubliceerd: 6 oktober 2015

Jenny Dent’s spiritual blog

White Eagle herinnert ons er vaak aan dat de goddelijke ‘wet van de compensatie’ betekent dat welke tragische situatie of welk hartzeer ons ook treft, er altijd een vorm van compensatie voor zal zijn. Zoals in het Engelse gezegde ‘elke donkere wolk heeft wel een gouden randje’. Maar ik denk dat het soms echt moeilijk is om het gouden randje te vinden, te midden van al die wolken. Dit geldt met name ook voor de grote nieuwsitems, bij voorbeeld de verschrikkelijke aardbevingen in Nepal en de miljoenen vluchtelingen die nu proberen te ontsnappen aan de verschrikkingen in hun vaderland.
Maar ik geloof dat er toch een paar gouden randjes zijn, zelfs bij deze verschrikkelijke gebeurtenissen. Onlangs las ik in een krant onder de kop ‘Hotel verwelkomt andere zomergasten’ een verhaal over een hotel dat zijn deuren wijd opengezet heeft voor een stroom vluchtelingen. Dit hotel heeft zijn normale inkomsten opgegeven om deze wanhopige mensen te helpen. Wat een prachtig en praktisch voorbeeld van menselijke goedheid.
En een vriend schreef mij onlangs: ‘Hoe ongelooflijk bemoedigend was het om de stortvloed aan sympathie, begrip en praktische hulp te zien en te horen die aan de Syrische vluchtelingen gegeven werd door de inwoners van de landen die zij passeren en waar velen van hen naar toe gaan. Dit alles komt uit het hart en zonder te letten op welke toekomstige praktische problemen dan ook veroorzaakt door de stroom van immigranten in hun land. Men kan niet anders dan dit gebaar in verband brengen met het helen van nationaal karma. Het bevestigt ook de vooruitgang die de Europese volken hebben gemaakt en nog steeds maken in de richting van internationaal broederschap en onvoorwaardelijke liefde.’

Ik kwam kort geleden deze inspirerende woorden tegen die White Eagle gegeven heeft in een Inner Teaching vele jaren geleden: ‘We kijken naar de kinderen van de aarde en we zien de spontane goedheid, de kleine gedachtes en acties die Goddelijk zijn. Je realiseert je misschien niet dat zulke vriendelijkheid een Goddelijke uitdrukking is die laat zien dat de ziel op dat moment Goddelijke liefde uitdrukt. Het doel in het leven is om gewend te raken aan het spontaan uitdrukken van goedheid aan allen: aan dieren, kinderen, broers, zussen, vreemden van welk ras, welke groep of religie dan ook. Laat ons vriendelijk zijn en God in onze naast herkennen, de spontane uitdrukking daarvan is vriendelijkheid en liefde, deze zijn de sleutel tot alle kennis.’

* * * * * *
Als je Facebook volgt (zie de button rechtsboven op de homepage), heb je wellicht dit bericht gezien:
In de filosofie van White Eagle is het altijd van vitaal belang om de situatie van lijden en verdriet in de liefde van de ChristusSter te houden, met de volle overtuiging dat uiteindelijk liefde zal overwinnen. Dit geldt altijd, waar we ook druk mee zijn in het uiterlijke leven en met welke actie we ook bezig zijn. We zijn niet machteloos, zelfs niet in bij tragische situaties. Dus houd alle vluchtelingen die de conflictgebieden verlaten en gevaarlijk reizen maken en allen in de gebieden die door oorlog verscheurd zijn en lijden onder bombardementen, onderdrukking en chemische oorlogsvoering, in de glorieuze stralen en bescherming van de Christusster. We zien alle Syriërs opgetild in de liefdevolle omhelzing van de STER en gezegend door de grote engel van de Vrede. Zij worden getroost, beschermd en geheeld. Het licht van de Ster verlangt te redden en te helen. Ja, en we houden ook hen die onderdrukken en geweld toebrengen in het Licht. Allen zijn binnen de invloed en de inspiratie van de ChristusSter die alles schoonbrandt. Geliefde Vrienden, neem alsjeblieft deel aan dit innerlijke werk en voel je op je eigen manier betrokken bij de morele uitdagingen van de crisis in Syrië en haar vluchtelingen.

Jenny Dent
spiritual mother of the White Eagle Lodge worldwide