Volle Maan van Stier

Gepubliceerd: 16 juni 2021

VOLLE MAAN VAN STIER

Op maandag 19 april is de Zon in de avond het vaste aardeteken Stier binnengegaan. Een week later in de vroege nacht van dinsdag 27 april is het de Volle Maan, als de Zon in de Stier staat en de Maan daartegenover in de Schorpioen. In de Oosterse traditie wordt dan met het Wesak-festival de geboorte van de Boeddha gevierd. White Eagle zegt: “Wij kunnen het uitstromen van de kracht van de Boeddha voelen, de vrede en de wijsheid van dit grote wezen, die naar de aarde kwam vanuit een andere wereld om deze grootse spirituele kracht van vrede en wijsheid te brengen en daarmee het bewustzijn van de mensheid op te wekken om te verlangen naar wijsheid en vrede, naar broederschap en liefde voor alle wezens, in het bijzonder voor de dieren. Deze spirituele uitstroming is een voorbereiding voor ieder van ons individueel en voor de hele aarde om weer de volgende uitstroming te ontvangen. Die uitstroming komt bij de Volle Maan van Tweelingen en het Christus festival.”

Ook in het Westen werd in deze tijd een belangrijk feest gevierd: dat was het Keltische feest van Beltane. Na een lange winter werd het vee vanuit de stallen tussen twee vuren naar buiten geleid wat de dieren zuiverde. En tijdens de feestelijkheden zelf dansten de mensen rond de meiboom. De vruchtbaarheid van Moeder Aarde stond bij de viering van dit meifeest centraal. In de christelijke traditie is mei ook de Mariamaand, de maand van de moeder Gods. De Maan, het astrologische symbool voor de Goddelijke Moeder, staat in verhoging in het aardeteken Stier, waardoor juist deze lentetijd zo geschikt is voor haar verering.

Bij de Stier hoort Venus, de planeet van liefde, schoonheid en harmonie. In de lente komt de natuur weer tot leven en toont zich in al haar liefelijke pracht aan ons. De aarde verandert in het palet van een schilder. Weilanden en slootkanten zien geel van de boterbloemen en het koolzaad. Er is de betovering van de bloeiende fruitbomen, die het licht van de zon opvangen en in allerlei tinten zacht wit en roze weerkaatsen. De frisgroene bladeren van de bomen, die aan het uitbotten zijn, lokken je naar het park of het bos, waar het vogelgezang weer levendig opklinkt. En door de toegenomen warmte krijg je zo’n behaaglijk gevoel dat het na die koude winter weer goed voelt om een bewoner van deze aarde te zijn.