Volle Maan van Pasen

Gepubliceerd: 17 april 2019

Dit jaar is er vroeg in de middag op Goede Vrijdag een Volle Maan, die aan het einde van het teken Ram valt. In de Graalverhalen rond Parcival daalt op Goede Vrijdag  een duif met een hostie uit de hemel neer op de Graal om de ridders daarmee te voeden. Als we naar de nachtelijke hemel kijken zien we dat na de Volle Maan de maan elke dag een stukje verder ingedeukt wordt en zien we daardoor een schijfje ontstaan. De maan krijgt de vorm van een graalbeker, waar een hostie op rust. Die hostie is vervuld van de zonnegeest. Elke nacht wordt het fysieke zonlicht door de maan weerkaatst, maar er is ook het onzichtbare, spirituele licht dat door het donkere deel van de maan heen gaat.

De hoofdpersoon in de Graalverhalen is Parcival en hij staat symbool voor de mens, die op een spirituele zoektocht gaat naar de Heilige Graal. Als Parcival na veel beproevingen de Graal gevonden heeft, wordt hem gezegd dat zijn naam op de heilige schaal in een stralend schrift verschenen is. De naam Parcival betekent: die er doorheen gaat. Op de hostie, die in de Graalbeker rust en vervuld is van de zonnegeest, lezen we zijn naam, want het onzichtbare spirituele zonlicht gaat daar doorheen. Daardoor kunnen ook wij net als Parcival die zonnegeest diep in onze ziel opnemen en ons met Pasen herboren voelen in het Christuslicht.

White Eagle geeft een meditatie voor de Paastijd. We willen jullie nu meevoeren naar het schitterende altaar in de hemelse wereld. Op dat altaar staat de Heilige Graal, waar zo’n prachtig helder licht vanaf straalt. En zie de hemelse lichtstralen vullen de graalbeker. De Grote Genezer verwacht jullie om met jullie samen te werken. Hij zegt dat eenieder zijn of haar eigen graalbeker moet meebrengen, d.w.z. de graalbeker van zijn of haar eigen hart.

Wim Weehuizen, april 2019