VOLLE MAAN VAN LEEUW

Gepubliceerd: 24 juli 2021

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Leo-Zodiaque_Amiens_05.jpg

Op donderdag 22 juli gaat de Zon in de middag het vaste vuurteken Leeuw binnen. De dagen tussen 20 juli en 20 augustus worden de Hondsdagen genoemd. In deze periode komt de heldere ster Sirius, de hond van de jager Orion, gelijk met de Zon op. Dit is de tijd dat er hittegolven kunnen zijn. In 2020 hadden we midden augustus een landelijke hittegolf die aanhield van 5 tot en met 17 augustus. De hitte begon toen de Zon in het vuurteken Leeuw een harmonisch aspect ging maken met de hete planeet Mars in het vuurteken Ram. En op 17 augustus had de droge planeet Mercurius zich bij de Zon in Leeuw en Mars in Ram gevoegd.

Op zaterdag 24 juli is het aan het eind van de nacht de Volle Maan van de Leeuw, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar precies tegenover in de Waterman. Joan Hodgson schrijft: De symboliek van deze Volle Maan benadrukt de eeuwige wijsheid dat de mens naar het evenbeeld van God geschapen is. De Leeuw, het stralende zonneteken dat door de leeuw, de koning der dieren, gesymboliseerd wordt, geeft uitdrukking aan het idee dat het licht, de essentie zelf van het eeuwige leven, in het hart geplaatst is dat astrologisch bij het teken Leeuw hoort. Het lichaam vormt het dierlijke aspect van de mens, dat door de ontwikkeling van het denken en het verstand [Waterman] menselijker wordt en daarna onsterfelijk kan worden door de kracht van de Zon, de Christusgeest.’

Op 22 augustus is er nog een tweede Volle Maan van de Leeuw, helemaal aan het eind van dit teken.

De Leeuw is het teken van leiderschap, van zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Als je onder dit teken geboren bent, zal je warmbloedig, hartelijk, grootmoedig en royaal zijn. Je zal een centrale rol willen vervullen en in het middelpunt van de belangstelling willen staan.  Je wilt anderen laten zien wat je gepresteerd en verworven hebt en vindt het leuk om daarmee indruk te maken, maar je zal hen daarin ook laten delen. Als Leeuwen een dominante inslag hebben, dan nemen ze de leiding op zich en zetten zich met heel hun hart in voor een zaak. Maar het is moeilijker voor hen om die leiding te delen of uit handen te geven. Leeuwen vind je vaak als zelfstandig ondernemer, als directeur van een bedrijf of als voorzitter van een vereniging.