Volle maan van kreeft

Gepubliceerd: 23 juni 2021

Op maandag 21 juni gaat de Zon vrij kort na middernacht het kardinale waterteken Kreeft binnen. We zijn gekomen bij de zomerzonnewende, die van 21 tot 24 juni duurt, als de zon recht boven de Kreeftskeerkring [Sahara] drie dagen stil lijkt te staan. Op donderdag 24 juni keert de Zon om en gaat ze terug naar de Steenbokskeerkring [Zuid Afrika]. Het is op die avond van het St. Jansfeest ook de Volle Maan van Kreeft, als de Zon in dat teken staat en de Maan daartegenover in het aardeteken Steenbok. De Maan zal bij zonsondergang vol opkomen en goed zichtbaar zijn, als het onbewolkt is. Doordat de Volle Maan de lichtstralen van de ondergaande Zon weerkaatst zal die een magische, geeloranje uitstraling.

Tijdens de zomerzonnewende is er een grote uitstroming van kosmische kracht, die je vooral tijdens een Volle Maan nacht goed kunt voelen, alsof je in een Midzomernachtdroom bent. White Eagle zegt hierover: “Ten tijde van de zomerzonnewende maakt de kosmische Christus samen met een heel groot gezelschap van engelen het eeuwenoude licht van de opgesloten Zon weer vrij. Het Licht barst open, overstraalt de aarde en herschept het leven; het goddelijk bewustzijn in alle mensen wordt versterkt. Zelfs engelen krijgen hulp van de Christus liefde, die in het karakter en het leven van mensen tot uiting komt. Door de liefde en de kracht van God en de engelen zullen alle nevelen opgelost worden in de warmte van de glorierijke, gouden Zon, die Liefde is.”

Als je geboren bent onder het teken Kreeft ben je gevoelig en emotioneel betrokken bij allen, die je aandacht en zorg nodig hebben. Je ben vooral gericht op je gezin en je familie. Je wilt goed voor hen zorgen en hen bijeen houden. Door je gevoeligheid ben je kwetsbaar en daarom kan je je diepste gevoelens wel eens verbergen achter een pantser, weergegeven door het schild van de Kreeft of Krab. Voor de hand ligt een beroep in de zorgsector, waar er veel mogelijkheden zijn, of in de kinderopvang. Maar je kunt ook van een café-restaurant of een buurthuis een succes maken, omdat mensen zich er thuis voelen. Je voelt meestal ook goed aan wat bij mensen in de smaak zal vallen en kunt dan b.v. een winkel in (kinder)kleding of woninginrichting beginnen.