Volle Maan in Weegschaal

Gepubliceerd: 10 oktober 2019

In de avond van 13 oktober is het de Volle Maan van de Weegschaal, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar precies tegenover in het teken Ram. In onze geboortehoroscoop vinden we deze tegenstelling ook terug. Omdat de aarde in 24 uur om haar as draait, staat er elke twee uur een ander teken op de oostelijke horizon. In de astrologie wordt dat het rijzende teken genoemd, de Ascendant die verwant is aan het teken Ram. Het geeft onze lichamelijke verschijning weer en de manier waarop we naar buiten treden. Daartegenover staat het teken dat aan de westelijke horizon ondergaat en de Descendant wordt genoemd. Die is verwant aan het teken Weegschaal en laat zien met wie wij langdurige relaties aangaan, (huwelijks)partners, compagnons en goede vrienden, waarmee de persoonlijke band wordt aangehaald.

Over de Volle Maan van de Weegschaal schrijft Joan Hodgson: ‘De aartsengel Michael wordt meestal afgebeeld met een opgeheven zwaard in één hand, de weegschaal in de andere hand en zijn voet op een verslagen draak. De Maan, die als ze vol is in Ram staat, inspireert je ziel om haar hele wapenrusting van licht om te gorden en de draak van de wereldse gerichtheid te bevechten. Als we ons tijdens de Volle Maan van de herfstequinox in onze meditatie richten op Michael kan dat ons een dieper begrip geven van de conflicten, die uitgevochten moeten worden tijdens ons fysieke leven. We zullen nooit alleen strijden, want als we er naar streven de Christus-Ster uit te stralen, zullen de engelen van Licht naderbij komen om ons te beschermen en te inspireren. En het kan ook ons begrip vergroten van de kracht en het vermogen van de verrezen Christus in onszelf om alles heel te maken.’ 

In de Nederlandse staatshoroscoop staat Jupiter in de Weegschaal en maakt een harmonisch aspect met Uranus in Boogschutter. Jupiter is gerelateerd aan het recht en Uranus aan internationale zaken. Vanwege de toegenomen oorlogsdreiging werd in 1899 in Den Haag de eerste vredesconferentie gehouden en o.a. een verdrag ondertekend voor de vreedzame beslechting van internationale geschillen. Tijdens de tweede conferentie in 1907 werd de eerste steen geplaatst voor het Vredespaleis en in 1913 werd het officieel geopend door koningin Wilhelmina, die dit alles ondersteund had. In het Vredespaleis zijn het Permanente Hof van Arbitrage en  het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties gevestigd.

Wim Weehuizen, september 2019