Volle Maan in Weegschaal

Gepubliceerd: 8 oktober 2016

Op zondag 16 oktober is het een uur voor zonsopgang de Volle Maan van de Weegschaal, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar tegenover in het teken Ram. De Maan staat dan al laag aan de westelijke horizon, maar is de hele nacht goed zichtbaar geweest. Dichtbij deze Volle Maan staat de planeet Uranus, waardoor het een tijd van veranderingen en vernieuwingen zal zijn. In het teken Steenbok zien we een nauwe conjunctie van Mars en Pluto, wat kan samengaan met een intensivering van het (oorlogs)geweld, dat we overal in de wereld zien.

De Zon in Weegschaal en de Maan in Ram staan in spanningsaspect met Mars en Pluto, wat op een explosieve situatie duidt, waarvan we moeten afwachten hoe dat op het fysieke vlak tot uitdrukking komt

De Weegschaal is het teken van balans in relaties. Vrouwe Justitia heeft een weegschaal in haar hand. Zij wil tot een rechtvaardige schikking komen tussen partijen. Bij de Weegschaal gaat de aandacht echter in de eerste plaats naar de ander uit en dat kan er wel eens toe leiden dat iemand teveel meegaat met wat anderen willen. Zo iemand wil dan vooral de harmonie bewaren en doet dan teveel concessies om anderen maar te vriend te houden. Daarin is het voor een Weegschaal meestal een zoeken naar een evenwicht. Omdat de Weegschaal een Venus-teken is, geeft dat vaak een artistieke inslag, waardoor er veel beeldende kunstenaars, musici en componisten met de Zon in Weegschaal zijn en natuurlijk ook beroemde filmsterren.

Deze zomer is de ruimtesonde Juno bij Jupiter aangekomen om veel meer over deze grootste planeet van ons zonnestelsel te weten te komen. En Juno is niet toevallig de echtgenote van Jupiter. In  de astrologie is de naam Juno aan één van de asteroïden gegeven, die in een baan tussen Mars en Jupiter om de zon draaien en die aan het begin van de 19e eeuw met de telescoop ontdekt werden. Juno loopt al het hele jaar door het teken Schorpioen dat met diepgaand wetenschappelijk onderzoek te maken heeft. Deze hele missie is er op gericht om meer over de chemische samenstelling van Jupiter te weten te komen en zijn raadselen te ontsluieren. De eerste foto’s die Juno gemaakt heeft zijn opzienbarend en geven de wetenschappers een nieuwe kijk op deze planeet.

Wim Weehuizen, september 2016