Volle Maan in Schorpioen

Gepubliceerd: 17 november 2021

Op vrijdag 19 november is het in de ochtend de Volle Maan van Schorpioen. Dit is een gedeeltelijke Maansverduistering, die in Nederland nauwelijks te zien valt, omdat die vroeg in de ochtend plaats vindt op het moment dat de Maan ondergaat. In de maand november staat de planeet Uranus vanuit het teken Stier in oppositie met de Zon in Schorpioen. Daardoor is die planeet de hele nacht aan de sterrenhemel te zien. In de nacht voor de Volle Maan, van 17 op 18 november, staat de Maan vlakbij Uranus. Dat is bij onbewolkt weer een goed moment om die planeet waar te nemen, maar daar heb je wel een verrekijker of een kleine telescoop voor nodig. Uranus is de planeet, die bij het teken Waterman hoort en waarvan de invloed sterker wordt naarmate het Watermantijdperk zich ontvouwt.

Uranus is de planeet voorbij Saturnus en zijn invloed gaat daar ook aan voorbij. Vanuit de invloed van Saturnus zien mensen hun wereld meer als een vaststaand, begrensd geheel. Ze zijn gebonden aan hun familie, aan hun bedrijf of werk en aan hun land. Daar zetten ze zich voor in en komen ze voor op. Vanuit de invloed van Uranus begrijpen mensen dat ze met alle andere mensen en met het hele universum verbonden zijn. Ze komen op voor de verdrukten en de minder bedeelden, omdat ze zich daarmee solidair voelen. Ze willen de samenleving veranderen en de bestaande structuren omvormen om meer gelijkheid te creëren. Vanuit Saturnus zijn er vaststaande wetten en regels in een samenleving, maar vanuit Uranus is er de behoefte om vanuit het eigen innerlijk vrije keuzes te maken en daardoor tot veranderingen te komen, die vernieuwend werken.

De Schorpioen is het vaste waterteken, waarvan de zielenles: Vrede door Liefde is. Visualiseer voor je meditatie een stille plek in een herfstbos, waar de lage zon door heen schijnt. Je ziet hoe de gele en rode herfstbladeren in de zon oplichten en je voelt de aanwezigheid van engelen, die tevoorschijn lijken te komen uit dat versluierde licht. Voel dat de engelen bij je zijn en dat je heel vredig van binnen wordt. Laat alles wat je aan dit leven bindt los en ga helemaal op in dat licht van de herfstzon. Het voelt alsof je even niet meer van deze wereld bent, maar opgetild wordt naar hemelse sferen. Je maakt contact met die levenskracht diep binnen je, die in dit herfstbos weer in je opvlamt en je nieuwe levensenergie geeft. Laat die helende kracht van de engelen helemaal door je heen stromen.

Copyright: White Eagle Lodge                                                     Wim Weehuizen