Volle Maan in Leeuw

Gepubliceerd: 1 augustus 2020

In de ochtend van woensdag 22 juli is de Zon het vaste vuurteken Leeuw binnengegaan. Vlak daarvoor was er op 20 juli nog een tweede Nieuwe Maan in de Kreeft, waarbij de Zon en de Maan precies bij elkaar stonden. De dagen tussen 20 juli en 20 augustus worden de Hondsdagen genoemd. In deze periode komt de heldere ster Sirius, de hond van de jager Orion, gelijk met de Zon op. Dit is de tijd dat er hittegolven kunnen zijn. Op 25 juli 2019 werd er in Nederland een hitterecord van 40,7 graden gemeten. De hete planeet Mars in het vuurteken Leeuw maakte toen een exact aspect met de hete planeet Jupiter in het vuurteken Boogschutter. En Mars stond die middag ook nog precies boven ons hoofd. We hebben heel wat afgepuft!

Op maandag 3 augustus is het vroeg in de avond de Volle Maan van de Leeuw, als de Zon in dat teken staat en de Maan daar precies tegenover in de Waterman. Een dag daarvoor is het Keltische feest van Lughnasa, dat gewijd is aan de lichtgod Lugh. Het heengaan van de oude koning werd gevierd met processies en rituelen en de nieuwe koning [Leeuw] werd ingehaald. Ook werden er dan proefhuwelijken voor één jaar gesloten om te zien of het koppel bij elkaar paste. Als het samen niet ging, werd de verbintenis weer verbroken. Door verwarring met het latere oogstfeest heet dit tegenwoordig Lammas.

De Leeuw is het vaste vuurteken, dat stralende zonnewarmte brengt en daardoor mensen inspireert en in hun bewustzijn verheft. Als je je afstemt op de engelen van de Leeuw, dan word je naar het hart van de Zon geleid. Je zult daar zowel de mannelijke kracht van liefde voelen als de vrouwelijke omhulling door liefde, want de zielenles van de Leeuw is Liefde, allesomvattende Liefde. Mediteer op de Zon, die op je neerschijnt, adem het zonlicht in en vul er elke cel van je lichaam mee. Ontspan je dan helemaal en baad in de Zon. Voel hoe je door de engelen van de Zon naar hemelse sferen wordt gevoerd. Open je hart voor die overvloedige liefde en voel die liefde door je heen stromen. Geef dan die liefde door aan de mensen om je heen, Gods liefde. Het zal je diepe vervulling geven.

Wim Weehuizen, juli 2020