Volle Maan in Kreeft

Gepubliceerd: 20 juni 2015

Op zondag 21 juni gaat de zon in de avond het waterteken Kreeft binnen. We zijn gekomen in de periode van de zomerzonnewende, die van 21 tot 24 juni duurt, als de zon recht boven de Kreeftskeerkring [Sahara] stil lijkt te staan. De zon beschijnt het noordelijk halfrond daardoor veel overvloediger in de lente en de zomer. Tijdens het hoogtepunt van de midzomer en de langste dag heeft de aarde zich geheel naar de kosmos gericht. Op 24 juni is dan het St. Jansfeest en worden er grote vuren aangestoken om onze verbondenheid met die kosmos te vieren. Daarna keert de zon om, wat we de zonnewende noemen, en gaat ze terug naar de Steenbokskeerkring [Zuid Afrika]. Wij ervaren dat als de wisseling van de seizoenen. De zomerzonnewende is een magische tijd, waarin zielen elkaar nader komen in de liefdeskracht van de zon en zich opgeheven voelen tot het bewustzijn van de kosmische Christus. Het kan dan zijn alsof je je in een middernachtsdroom bevindt buiten ruimte en tijd om.

White Eagle zegt over de midzomer: ‘Ten tijde van de zomerzonnewende maakt de kosmische Christus samen met een heel groot gezelschap van engelen het eeuwenoude licht van de opgesloten Zon weer vrij. Het Licht barst open, overstraalt de aarde en herschept het leven –¬† het goddelijk bewustzijn in alle mensen wordt versterkt. De vele levensstromen, die onder het toezicht van de engelen staan, en de talloze natuurwezens kijken uit naar de mensheid voor liefde. Het is de menselijke liefde, de Christus liefde, die mensen als een bijzonder geschenk van God gekregen hebben, die de natuurwezens kan helpen. Zelfs engelen krijgen hulp van de Christus liefde, die in het karakter en het leven van mensen tot uiting komt. Door de liefde en de kracht van God en de engelen zullen alle nevelen opgelost worden in de warmte van de glorierijke, gouden Zon, die Liefde is.’

In de vroege nacht van donderdag 2 juli is het dan Volle Maan, als de Zon in Kreeft en de Maan daar tegenover in Steenbok staat. Ze zijn beiden op harmonische wijze heel nauw verbonden met de planeet Neptunus in het waterteken Vissen. De planeet Mars staat in Kreeft bij de Zon, waardoor dit een tijd zal zijn om vanuit spirituele afstemming [Neptunus] zich het lot van andere mensen aan te trekken en tot humanitaire actie [Mars] over te gaan. En Nederland kan daarin als Kreeft-land voorop lopen. Na zonsondergang zullen de planeten Venus en Jupiter in het vuurteken Leeuw nog enige tijd laag aan de hemel zichtbaar zijn als twee helder schijnende sterren. Deze planeten staan voor overvloed, optimisme en vrijgevigheid en door hun harmonische verbinding met Uranus in het vuurteken Ram is dit ook een avontuurlijke tijd, waarin zich gunstige veranderingen kunnen voordoen.

Wim Weehuizen, juni 2015