Volle Maan in Boogschutter

Gepubliceerd: 8 december 2019

In de nacht van 12 december is het Volle Maan met de Zon in Boogschutter en de Maan daar tegenover in Tweelingen. Dat is ook de dag dat er in Groot Brittannië parlementsverkiezingen worden gehouden, waarbij de Brexit centraal staat. We kunnen daar een astrologische factor bij  betrekken: eind 2017 is de planeet Saturnus het teken Steenbok, dat bij Engeland hoort, binnengegaan. Saturnus is de planeet, die gaat over het vormgeven aan structuren Vanaf die tijd werd er door de Britse regering in onderhandelingen gezocht naar een structuur, waarin de relatie met Europa gestalte moest gaan krijgen. De Brexit was gepland voor 29 maart 2019, maar er was toen in het Britse parlement geen meerderheid voor de deal met Europa. Aan de nachtelijke hemel was te zien dat Saturnus vanwege een bedekking door de Maan aan het zicht onttrokken werd en daardoor in zijn uitwerking verzwakt was.

Bij de Europese verkiezingen van 23 mei was Saturnus ook ‘s nachts door de Maan bedekt. In Groot Brittannië wonnen vooral de partijen, die in de Europese Unie wilden blijven of een andere deal wilden. De premier, die haar deal bij herhaling niet door het parlement had gekregen, trad daags erna af. De nieuwe premier wilde desnoods zonder deal de EU verlaten, maar het parlement nam op 8 september een wet aan die dat onmogelijk maakte. In die nacht werd Saturnus eveneens door de Maan aan het zicht onttrokken. Het gezag van de regering [Saturnus] had een dieptepunt bereikt en ze slaagde er dan ook niet in het parlement voor een nieuwe deal achter zich te krijgen. De Brexit werd weer uitgesteld, nu tot 31 januari 2020. En op 12 december zijn er dus die alles bepalende parlementsverkiezingen.

Joan Hodgson schrijft over de Volle Maan van de Boogschutter: ‘In deze tijd kun je, als je hiervoor gevoelig bent, veel inspiratie ontvangen uit de hemelse wereld. Je hoger bewustzijn zal zich openen als voorbereiding op de speciale zegening van Kerstmis tijdens de winterzonnewende. Tijdens deze Volle Maan van de Advent zal de Zon in Boogschutter grenzeloze liefde en mededogen uitstorten over de hele mensheid. De engelen van Jupiter, de heerser over Boogschutter, komen vol liefde en wijsheid naderbij als voorbereiding op de wedergeboorte van het licht, van het Christuskind, in elk mensenhart.

De Maan in Tweelingen kan je helpen om je denken en je zintuigen af te stemmen op de zegen, die vanuit de hemelse sferen neerdaalt. En de engelen van Mercurius, de heerser over Tweelingen, kunnen je helpen om je daarvan direct bewust te worden in je gewone dagelijkse leven. Zowel Jupiter als Mercurius zijn planeten van blijheid; daarom zijn er zoveel Kerstliedjes en geven we elkaar geschenken. Ook het sturen van kerstkaarten [Mercurius] met goede wensen [Jupiter] is kenmerkend voor de invloed van deze planeten aan de vooravond van de winterzonnewende.’

Wim Weehuizen, november 2019