Prachtige ontmoetingsdag in Hengelo

Gepubliceerd: 30 mei 2015

Zaterdag 30 mei trokken zo’n 60 White Eagle -leden en sympathisanten naar Hengelo voor de jaarlijkse landelijke ontmoetingsdag. Rond de verjaardag van Grace Cooke, Minesta, is het traditie om haar te gedenken in de warme en eenvoudige sfeer die zo kenmerkend voor haar was.
Direct bij binnenkomst werd duidelijk dat in elk geval haar voorliefde voor koken is overgenomen, want de tafels werden in een mum van tijd overladen met lekkernijen in alle soorten en smaken. Opmerkingen zoals ‘hé, ben jij er ook, lang niet gezien, hoe is het met je?’ vlogen heen en weer en de naam ‘ontmoetingsdag’ werd eer aangedaan.
Karin Slijkhuis en Jozefa Kangur van de groep Hengelo leidden de dag en zij hadden een stevig programma voorbereid. Daarbij stond de ochtend vooral in het teken van Broederschap en de wijze waarop de helpers in de wereld van het Licht verlangen om ons te helpen. Die broeders en de andere helpers zijn blij als zij een open deur aantreffen met lieve woorden en begroetingen!
Na een prachtig uitstapje naar het eiland Iona, waar we met de klanken van een Indianenfluit begroet werden, kregen we een boeiend historisch binnenkijkje in het ontstaan van de White Eagle Lodge. Arthur Conan Doyle leerde ons dat je de geestelijk wereld kunt bereiken via je innerlijk. En Minesta werd door de geestelijke wereld voorbereid op de doorgevingen die zij later van White Eagle zou ontvangen.
De toon van de ziel werd aangeraakt door de intense klanken van de Tampoera, bespeeld door Renske Windwijma.
Rianne Bussink verzorgde een leuk buitenprogramma voor vier jonge adelaartjes: een prachtige kleurenmandala siert nu het schoolplein tegenover het Nivongebouw.
De middag stond in het teken van de dienstbaarheid en wat we daarin kunnen tegenkomen. Onder leiding van Greet Faber veranderden de deelnemers in een woud van Licht. De dienstbare grondbeginselen van Jenny Dent hielpen ons op weg en het inzicht dat we als groep geïncarneerd zijn en dat we dus voor elkaar gekozen hebben, bracht een vrolijke noot. In een sfeer van liefde en warmte eindigde de dag met een swingende mantra en zingende deelnemers.
Dank aan de groep Hengelo en in het bijzonder aan Jozefa en Karin!