Pasen 2016

Gepubliceerd: 25 maart 2016

Nu we de winter achter ons laten en het nieuwe leven rondom ons ontdekken in het eerste jonge groen, voelt het alsof we een nieuwe kans krijgen. Een nieuw seizoen om de tuin om te spitten, nieuwe planten te zaaien en te verzorgen. Misschien mag dat ook symbolisch zijn voor ons leven. Iedereen krijgt steeds opnieuw vele kansen in het leven.

En juist in deze tijd, nu we geconfronteerd worden met heftige en beangstigende gebeurtenissen in Brussel, realiseren we ons dat we voor een keuze staan. Spitten we onze tuin om, zaaien we Liefde en zenden we Licht naar alle betrokkenen in deze zware tijd of is vergeving niet voor iedereen? Onthouden we hen, die misschien onze liefde het meest nodig hebben, daarvan?

Nog moeilijker is het vaak om jezelf te vergeven. Niet voor niets gaf de Meester Jezus ons de woorden, die wij tot onze Vader-Moeder-God mogen richten: ‘vergeef ons onze schulden zoals ook wij aan anderen hun schuld vergeven’. Of in de woorden van White Eagle: ‘De Christus in jou vergeeft je al je fouten’. Hij herinnert ons er steeds aan dat het niet gaat om wat er gebeurt, maar dat het gaat om de manier waarop wij op situaties reageren. Is het mogelijk om in de liefde, in mededogen, in vertrouwen te blijven? Juist dan ervaren we de verbinding met de Christussfeer en Gods Liefde!

We wensen je toe dat je tegen de stroom in liefde mag geven en dat jou het diepe, serene en onnoembare geluk ten deel valt: we wensen je een zalig Pasen!

Elly Sterrenberg
Jozefa Kangur
Karin Slijkhuis

WE-leiding Nederland