Oproep om een kanaal voor het Licht te zijn

Gepubliceerd: 30 januari 2018

Jenny Dent’s spiritual blog

‘Twijfel nooit aan de kracht van God om door je heen te werken; denken dat je niet goed genoeg bent, is twijfelen aan Gods kracht.’
Ik begon mijn Nieuwjaarstoespraak in de Tempel van New Lands met deze uitspraak van White Eagle. Het is een van mijn favorieten. Waarschijnlijk gelooft iedereen die dit stukje leest wel in de kracht van positieve denken en licht. En dat heldere ‘kanalen voor het licht’ werkelijk een verschil kunnen maken. Het probleem is, denk ik, dat we niet in onszelf geloven.

Sinds onze kindertijd zijn we misschien geprogrammeerd om te denken en te voelen dat we niet zo slim zijn of niet zo goed in van alles en dat het niet  goed is om te groots over onszelf te denken. Maar ongelukkig genoeg kan dit hele ‘bouwwerk van overtuigingen’ de effectiviteit van onze pogingen om ‘het licht uit te zenden’ in de weg staan.
Toen ik erover nadacht wat ik zou gaan zeggen in de Tempel, herinnerde White Eagle mij eraan dat één van de belangrijkste dingen die ik moest doen het bemoedigen was van iedereen dat hun individuele inspanning er echt toe deed en werkelijk een verschil kon maken!

Ik ging verder met het aanbieden van een simpele formule van zes sleutel-kwaliteiten voor lichtwerkers. Ze beginnen allen met een C en zijn dus makkelijk te onthouden:
Confidence, vertrouwen….. dat je een verschil kunt maken
Commitment, inzet….. de noodzaak voor ‘keep on keeping on’
Courage, moed….. om positief te blijven, zelfs als de dingen negatief lijken
Clear, helder….. probeer om de mist van negatieve gedachten niet toe te staan om je inspanningen te overschaduwen
Creative, creatief….. denk aan EEN positief ding dat je kunt doen om op een praktische manier te helpen
Calm, kalm….. probeer vredig en positief te blijven, zelfs als iedereen rondom je ongerust of angstig is.

En vergeet natuurlijk nooit de macht en de magie van de Ster, gevuld met Gods liefde en licht, die altijd op onze wereld straalt en in de harten van de mensen. Ik beëindigde mijn toespraak met enkele woorden van White Eagle uit ‘Spiritual Unfoldment, Vol 2, chapter IV, over de de Engelen van Licht en Duisternis, waar hij ons de prachtige geruststelling geeft:

‘God staat het universum niet toe om uit Zijn-Haar handen te glippen. Niets kan gebeuren buiten de wil van God.’

Jenny Dent, mother van de White Eagle Lodge wereldwijd