Nieuwe Maan van Waterman

Gepubliceerd: 8 februari 2021

Dinsdag 2 februari hebben we het laatste lichtfeest van de wintertijd: Maria Lichtmis. Voor de mis werden er in de kerken kaarsen gewijd en daarna volgde er een ommegang, waarbij iedereen een brandende kaars in de hand hield, evenals tijdens de mis zelf. In de Keltische traditie heet dit feest Imbolc en is het gewijd aan de moedergodin Brigit, beschermster van zwangere vrouwen en van bevallingen.

We zijn door de donkerste tijd heen gekomen en het daglicht wordt elke dag sterker. De aarde raakt bedekt met maagdelijke sneeuwklokjes, winteranemonen en witte kerstrozen. De tere bloesems van de krentenboompjes komen uit, evenals de felgele bloemetjes van de toverhazelaar. Een eerste vleug lente waait ons tegemoet.

In de avond van donderdag 11 februari is het de Nieuwe Maan, als Zon en Maan precies bij elkaar staan in de Waterman. Ook de planeten Mercurius, Venus, Jupiter en Saturnus staan in de Waterman, wat deze invloed versterkt. Als je onder het teken Waterman geboren bent, zul je een sociaal ingesteld mens zijn, die zich goed thuis voelt in vriendenkringen, sociale groepen, verenigingen en maatschappelijke instellingen. Je bent wellicht goed in staat om uit de meningen, die bij een groep mensen leven, het gemeenschappelijke te halen en zo een verbindende kracht te zijn. Je zult een verwantschap voelen met gewone mensen en omdat de Waterman een vast teken is, kun je een onvermoeibaar strijden voor sociale gerechtigheid en de samenleving een heel ander aanzicht geven.

Voor het teken Waterman is de zielenles: Liefde door Broederschap. Op iconen wordt de Waterman afgebeeld als een mens met een engelachtige uitstraling. In de huidige tijd kunnen we duidelijk ervaren dat de poorten naar de geestelijke werelden verder opengaan en dat de verbinding met de (aarts)engelen sterker aan het worden is. De engelen zullen ons een gevoel van broederschap geven ten aanzien van de hele mensheid en al het leven op aarde. We merken hieraan dat het Watermantijdperk zich aan het ontvouwen is en dat ons bewustzijn, dat vanuit de hemelse sferen geleid wordt, diepgaand aan het veranderen is.

Visualiseer de man met de waterkruik, de Waterman. Zie hoe het water, dat symbool is voor de Heilige Geest, overvloedig uit zijn waterkruik stroomt. Stel je dan voor dat je die hemelse inspiratie in je opneemt en dat die door je hele wezen stroomt. Je raakt vervuld van liefde voor alle mensen om je heen, een liefde die je diep in jezelf ervaart. Voel dan hoe die liefde in je hart zich uitbreidt naar de hele mensheid. Diep in jezelf groeit er een gevoel van universele menselijke broederschap en je beseft dat dit de toekomst voor de mensheid is.

Wim Weehuizen, januari 2021