NIEUWE MAAN VAN SCHORPIOEN

Gepubliceerd: 19 oktober 2022

Zondag 23 oktober gaat de Zon in de vroege middag het vaste waterteken Schorpioen binnen. Dat is ook de dag dat de Nieuwe Tempel, die in de afgelopen tijd in Engeland gebouwd werd, zal worden ingewijd. Het hogere symbool van de Schorpioen is de Adelaar, die verbonden is met de evangelist Johannes, zoals dat op iconen wordt afgebeeld. In astrologische zin heeft deze dag veel betekenis voor de White Eagle Lodge, omdat het Johannes-evangelie voor ons zo’n belangrijke inspiratiebron vormt. White Eagle ziet Johannes als de Meester van het Watermantijdperk, dat zich onder zijn invloed aan het ontvouwen is. De Nieuwe Tempel bij het hoofdcentrum van de White Eagle Lodge zal als een baken het Christus Licht constant uitstralen over de hele wereld.

Op dinsdag 25 oktober is het ook in de vroege middag, de Nieuwe Maan van Schorpioen, als Zon en Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Dit is een gedeeltelijke zonsverduistering, maar die is in Nederland nauwelijks waar te nemen. Het teken Schorpioen is verbonden met de dood, met het overgaan naar de wereld van het Licht. Deze periode van het jaar gaat  samen met het afsterven van de natuur. De bladeren van de bomen kleuren in de herfst geel en rood en vallen naar beneden. De Kelten hadden begin november het feest van Samhain, dat voor hen het spirituele begin van het jaar was. En wij vieren op 1 en 2 november Allerheiligen en Allerzielen, als we onze dierbaren gedenken, die al zijn overgegaan, en we uit dankbaarheid voor hun leven een kaarsje voor hen branden.  

Als je onder het teken Schorpioen geboren bent, kun je diepe, intense gevoelens en emoties hebben, maar heb je mogelijk de neiging die meestal voor jezelf te houden. Daardoor kun je wat gesloten overkomen, maar als je je emoties te lang vasthoudt, kun je ook wel eens een emotionele uitbarsting hebben die mensen niet zien aankomen. Schorpioenen hebben meestal iets gedrevens in zich; het zijn doorzetters en ze gaan soms tot het uiterste om hun doelen te bereiken. Ze voelen vaak goed aan wat mensen willen verbergen en zetten zich in om zaken tot op de bodem uit te zoeken. Je vindt onder hen wetenschappelijke onderzoekers, chirurgen en rechercheurs, maar ook psychiaters en psychologen, die diep in de menselijke ziel kijken.