Nieuwe Maan van Ram

Gepubliceerd: 24 maart 2021

Op maandag 12 april is het in de ochtend Nieuwe Maan, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in de Ram. Dit vuurteken staat onder de invloed van de rode planeet Mars, waar de maand maart naar vernoemd is. We kunnen de Maan dan niet zien, maar de dag daarna is die voor ons kort na zonsondergang even als een heel dunne sikkel laag aan de horizon waar te nemen. Elke dag wordt die maansikkel iets groter en kunnen we die langer zien. Na een week is het Eerste Kwartier en zien we een halve maan. En na twee weken is de Maan weer vol en schijnt de hele nacht met een stralend, helder licht.

Als je onder het teken Ram geboren bent, zal je je met veel enthousiasme inzetten voor wat je zelf wilt bereiken, maar je kunt je wel eens minder afvragen wat anderen er van vinden. Doordat je een impulsieve kant hebt, kun je letterlijk en figuurlijk je hoofd stoten. Je bent heel geschikt om een onderneming te starten, maar verliest je belangstelling een beetje als de fase van nieuwe uitdagingen voorbij is. Vaak los je dat op door iets anders te beginnen. Als pionier houd je er van getest te worden en te laten zien dat met wilskracht en doorzettingsvermogen aan alle uitdagingen het hoofd kan worden geboden

Ram is het kardinale vuurteken, waarvan de zielenles Liefde in Actie is. Visualiseer voor je meditatie een vlam in je hart, die daar heel stil van binnen schijnt. Een vlam heeft iets magisch; het trekt je aandacht zozeer dat je daar helemaal in opgaat en alle andere gedachten van je afvallen. Als je denken helemaal stil wordt, wordt je opgenomen in die vlam in je hart. Dan ben je je alleen nog maar bewust van je hartcentrum. Je hele wezen straalt liefde en warmte uit. En als je zo heel stil aanwezig bent in je hartcentrum, kun je de vleugels van de engel van het vuurelement om je heen voelen. Dan zal je de aanwezigheid van je spirituele meester, van de Christus, gewaar worden en zijn steun voelen bij alles wat je onderneemt.