Nieuwe Maan van Ram

Gepubliceerd: 31 maart 2022

De lente begint dit jaar in de middag van zondag 20 maart, als de Zon het kardinale vuurteken Ram binnengaat. De Zon staat dan loodrecht boven de evenaar en overal in de wereld zijn dag en nacht even lang. Daarom wordt dit de lente-equinox genoemd. Op vrijdag 1 april is het vroeg in de ochtend de Nieuwe Maan van Ram, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Dit vuurteken staat onder de invloed van de planeet Mars, waar de maand maart naar vernoemd is. Bij de Romeinen begon het jaar op 1 maart en kregen de maanden om en om 31 en 30 dagen, maar voor februari lukte dat niet.

Als je onder het teken Ram geboren bent, zal je vanuit je vurige karakter direct op alles reageren dat je tegenkomt. Je zult je ook met veel enthousiasme inzetten voor wat je wilt bereiken, maar je kunt je wel eens minder afvragen wat anderen er van vinden. Doordat je die impulsieve kant in je hebt, kun je daarom letterlijk en figuurlijk je hoofd wel eens stoten. Je neemt graag het initiatief en bent heel geschikt om een onderneming te starten, maar verliest je belangstelling een beetje als de fase van nieuwe uitdagingen voorbij is. Vaak los je dat op door iets anders te beginnen. Als pionier houd je er van getest te worden en te laten zien dat met wilskracht en doorzettingsvermogen aan alle uitdagingen het hoofd kan worden geboden.

Ram is het kardinale vuurteken, waarvan de zielenles: Liefde in Actie is. Visualiseer voor je meditatie een vlam in je hart, die daar heel stil van binnen schijnt. Een vlam heeft iets magisch; het trekt je aandacht zozeer dat je daar helemaal in opgaat en alle andere gedachten van je afvallen. Als je denken helemaal stil wordt, wordt je opgenomen in die vlam in je hart. Dan ben je je alleen nog bewust van je hartcentrum. Je hele wezen straalt liefde en warmte uit. En als je zo heel stil aanwezig bent in je hartcentrum, zal je de aanwezigheid van je spirituele meester, van de Christus, gewaar worden en zijn steun voelen bij alles wat je onderneemt.