Nieuwe Maan van de Schorpioen

Gepubliceerd: 11 november 2020

Zondag 15 november is het nog voor zonsopgang de Nieuwe Maan van de Schorpioen, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Als je een Schorpioen bent, heb je mogelijk de neiging je diepste gevoelens en emoties voor jezelf te houden. Daardoor kun je wat gesloten overkomen, maar als je je emoties te lang vasthoudt, kun je ook wel eens een emotionele uitbarsting hebben die mensen niet zien aankomen. Schorpioenen hebben meestal iets gedrevens in zich; het zijn doorzetters en ze gaan soms tot het uiterste om hun doelen te bereiken. Ze willen zaken ook tot de bodem uitzoeken, omdat de onderste steen boven moet komen. Je vindt onder hen wetenschappelijke onderzoekers en rechercheurs, maar ook psychiaters en psychologen, die diep in de menselijke ziel proberen te kijken.

De Schorpioen is het vaste waterteken, waarvan de zielenles Vrede door Liefde is. De vurige planeet Mars hoort bij de Schorpioen, waardoor mensen die onder dit teken geboren zijn emotioneel wel eens heftig kunnen reageren. Maar het is ook de zielenles van de Schorpioen om die emoties tot rust te brengen en innerlijk een diepe vrede te ervaren, waardoor zij  vanuit liefde kunnen reageren. Als die emoties getransformeerd zijn en de ziel daarboven uitstijgt, verwerkelijkt die het hogere aspect van dit teken: de Adelaar. Op iconen zijn de vier evangelisten vaak uitgebeeld als de vier vaste tekens. Daarbij stelt de Adelaar Johannes voor, waarmee aangegeven wordt dat hij die transformatie heeft doorgemaakt. White Eagle heeft evangelie van Johannes op een dieper niveau voor ons toegankelijk gemaakt.

Visualiseer voor je meditatie een stille plek in een herfstbos, waar de lage zon doorheen schijnt. Je ziet hoe de gele en rode herfstbladeren in de zon oplichten en je voelt de aanwezigheid van engelen, die tevoorschijn lijken te komen uit dat versluierde licht. Voel dat de engelen bij je zijn en dat je heel vredig van binnen wordt. Laat alles wat je aan dit leven bindt los en ga helemaal op in dat licht van de herfstzon. Het voelt alsof je even niet meer van deze wereld bent, maar opgetild wordt naar hemelse sferen. Je maakt contact met de levenskracht diep binnenin je, die in dit herfstbos weer in je opvlamt en je nieuwe levensenergie geeft. Laat die helende kracht van de engelen helemaal door je heen stromen.

Wim Weehuizen, oktober 2020