Nieuwe Maan van de Boogschutter

Gepubliceerd: 11 december 2020

Laat in de middag van maandag 14 december is het de Nieuwe Maan van de Boogschutter, als Zon en Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Dit is een totale zonsverduistering, die zichtbaar is in Zuid Amerika. Het is ook de dag dat de kiesmannen in de Verenigde Staten een nieuwe president aanwijzen. De Boogschutter wordt in de astrologie voorgesteld als een centaur: half mens, half paard. Dit teken laat zien dat wij mensen een verwantschap met de dieren hebben, maar daar ook van verschillen door de religie, de cultuur, de rechtspraak en de geschreven taal, die wij ontwikkeld hebben. Het hoger onderwijs hoort bij de Boogschutter en daarom vind je onder dit teken veel docenten.

Ben je als Boogschutter geboren, dan heb je meestal veel behoefte aan bewegingsvrijheid en zoek je zowel in fysiek als in geestelijk opzicht de ruimte op. Er is een goede kans dat je van buitensporten houdt en met name van paardrijden. Het kan er toe leiden dat je veel naar het buitenland gaat om je blikveld te verruimen. Het is mogelijk dat je de verten wilt opzoeken als globetrotter of ontdekkingsreiziger. Maar die blikverruiming kan ook op geestelijk gebied zijn. Vanuit een belangstelling voor filosofie en religie, zul je dan als vuurteken andere mensen willen inspireren door je geloof uit te dragen. Daarbij kun je wel eens wat te fanatiek zijn en door je drang te willen overtuigen steeds weer dezelfde stokpaardjes berijden.

De Boogschutter is het beweeglijke vuurteken, waarvan de zielenles Liefde door Wijsheid is. Als je je in de Advent en Kersttijd kunt afstemmen op de engelen, zul je voelen dat het Christuslicht in deze donkere tijd veel sterker schijnt dan anders. Je zult je ook meer door het Christuslicht geraakt voelen. Op zulke bijzondere momenten kun je innerlijk ervaren dat, net zoals in het kerstverhaal, de engelen naar je toekomen en je meenemen naar hun lichtsfeer, die zo dicht bij de aarde is gekomen. Je hebt dan nog maar één verlangen in die lichtsfeer te blijven en te voelen dat de Christus bij je is.

Visualiseer voor je meditatie een plek in de buitenlucht in helder vriesweer. Adem dan het helende licht van God in en laat het tot in alle cellen van je lichaam doordringen. Zie hoe alle cellen met nieuwe energie opgeladen worden en daardoor verkwikt en vernieuwd worden. Als er gebieden in je leven zijn, waar je je beperkt voelt, neergedrukt of belast, vraag dan aan de engelen om je innerlijk vrij te maken. Stel je voor dat je op vleugelen van licht omhoog stijgt en merk dan dat je vanuit dat hogere niveau een nieuw perspectief krijgt op je leven. Blijf enige tijd in deze hemelse engelensferen, waar je door Gods licht geheeld wordt.

Wim Weehuizen, november 2020