Nieuwe Maan in Weegschaal

Gepubliceerd: 21 september 2016

Donderdag 22 september gaat de Zon ’s morgens rond half vijf ‘s middags het teken Weegschaal binnen. Dit is de herfstequinox wanneer de zon precies boven de evenaar staat op haar weg terug naar het zuidelijk halfrond. Wij gaan ervaren hoe het zonlicht in kracht afneemt en de dagen korter worden. Eerder deze maand is de planeet Jupiter ook de Weegschaal binnengegaan en daarom staan de Zon en Jupiter bij deze herfstequinox dichtbij elkaar. Voor vaste relaties en groepen, waarin er een sterke onderlinge band is, kan dit een nieuwe start betekenen, die nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt.

De Weegschaal is bij uitstek het teken van harmonie en evenwicht in relaties en aangezien Jupiter vanaf  9 september ruim een jaar in de Weegschaal blijft staan, zal dat ook in internationale relaties en vredesbesprekingen gaan doorwerken.

Een week later op 29 september vieren we het feest van St. Michael, de aartsengel die aan het hoofd van alle engelen staat. White Eagle schrijft hierover: De aartsengel Michael is één van de zonnegeesten, een boodschapper van de Zon, vanuit de sfeer van de kosmische Christus.” In deze tijd kan Michael in zijn wonderschone engelengestalte aan je verschijnen en met zijn liefdeskracht je hele wezen doorstralen. Daardoor zal je aura veel meer licht in zich kunnen opnemen en zul je een verfijning van je innerlijke afstemming op de geestelijke werelden ervaren. Nu bij ons het licht van de uiterlijke zon gaat afnemen, zal je verbinding met de innerlijk zon, het Christuslicht, sterker worden. Deze innerlijke groei naar de engelensferen is wat deze Michaeltijd ons brengt.   

En in de vroege nacht van 1 oktober is het de Nieuwe Maan van de Weegschaal, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Bij deze Nieuwe Maan krijgt de planeet Venus, die over de Weegschaal heerst, veel nadruk. De engelen van Venus, de engelen van liefde en schoonheid zullen dichterbij die mensen komen, die zich daar in stilte op kunnen afstemmen. De volmaaktheid van de hemelse wereld zal in hun ziel weerspiegeld worden. Zoals bij zonsopgang en zonsondergang de ziel geraakt wordt door het glorieuze zonlicht op een wateroppervlak, zo kunnen de engelen van Venus een verhoogd bewustzijn geven van de hemelse wereld en een ervaring van eenheid met de innerlijke Christus, de Geliefde.

Wim Weehuizen, september 2016