Nieuwe Maan in Vissen

Gepubliceerd: 6 maart 2016

In de vroege nacht van woensdag 9 maart gaat de Nieuwe Maan het teken Vissen binnen, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dit  teken. Ze staan ook exact tegenover Jupiter in Maagd, de planeet van de vergroting en uitbreiding. Aan de ene kant is er het inlevingsvermogen en de opofferingsgezindheid van de Vissen, die anderen wil opvangen. En aan de andere kant is er het verlangen van de Maagd om de rust en de eigenheid te behouden en niet teveel door vreemde invloeden verstoord te worden.

Aangezien deze Nieuwe Maan een zonsverduistering is, is dit een crisismoment ten aanzien van de opvang van vluchtelingen in Nederland en Europa als geheel. En door de invloed van Jupiter worden alle tegenstellingen nog eens uitvergroot. Die opvang kan hartverwarmend en helend zijn voor de vluchtelingen en gunstig doorwerken op de Nederlandse samenleving, maar kan bij andere mensen onverwerkte pijn laten bovenkomen die om heling vraagt, maar lang niet altijd als zodanig herkend wordt. Het zal een uitdagende tijd zijn, waarin veel van ons gevraagd kan worden. In de horoscoop van het Koninkrijk der Nederlanden staat de Zon in Vissen en daarom worden we hier duidelijk door beïnvloed. In dit verband is het goed dat we als Nederlandse White Eagle gemeenschap samen met de Moeder van de Lodge, Jenny Dent, half maart bijeen zullen komen in Den Haag.

Joan Hodgson geeft voor de Nieuwe Maan in Vissen een meditatie, die ons tot rust brengt. Aangezien Vissen de oceaan van het kosmisch bewustzijn symboliseert, zal het beeld van de zee je helpen bij het mediteren. Je kunt je daarbij innerlijk op het beeld van de zee afstemmen. Richt dan je aandacht op de weidse horizon van de zee, luister naar het geluid van de zeemeeuwen, de steeds terugkerende golfslag en de gestage bries van de zeewind. Merk hoe het ritme van de golfslag in je doorwerkt. Kijk naar de zon die over het water schijnt en word de grote witte vleugels gewaar van de engelen van wijsheid, die vanuit het hart van de zon komen. Zie hoe die engelen de ziel opheffen en in de aanwezigheid van de Christus brengen. De engelen van Jupiter zullen de ziel helpen om hogere dimensies van bewustzijn binnen te gaan en om de Meester Jezus te begrijpen die ons leert dat het koninkrijk der hemelen in onszelf ligt. Het luisteren naar subtiele, verstillende muziek kan de ziel helpen op te stijgen naar hogere sferen en zich te bevrijden uit de beperkingen van zijn of haar fysieke lichaam en aardse denken.

Wim Weehuizen, februari 2016