Nieuwe Maan in Stier

Gepubliceerd: 8 mei 2018

Op 15 mei is het de Nieuwe Maan van de Stier, als de Maan precies bij de Zon gekomen is. Tegelijk gaat de planeet Uranus na 84 jaar weer het teken Stier binnen. Dit teken is gerelateerd aan de landbouw en de veeteelt. En Uranus is de planeet van de verandering en innovatie. Kort geleden is er een plan voor de veehouderij ontwikkeld, waarbij alle koeien gewoon weer de wei ingaan en hun voeding uit het gras halen. Als je ziet hoe koeien van blijdschap gaan dansen, als ze in het voorjaar van stal worden gehaald, dan kun je niet anders dan dit toejuichen. In de landbouw zal de groei van biologische teelt wel doorzetten, aangezien er steeds meer vraag gekomen is naar biologische producten.

Er valt in deze tijd een speciale nadruk op de planeet Venus, die bij de Stier hoort. Daarom kunnen we de uitstraling van de engelen van Venus zo sterk in de schoonheid van de natuur ervaren. De aarde verandert in het palet van een schilder. De donkere bosgronden zijn bezaaid met witte daslook en paarsblauwe wilde hyacinten en langs weggetjes vind je het felgele speenkruid, terwijl de weiden vol staan met paardenbloemen. Je raakt onder de betovering van de bloeiende kersen-, appel- en perenbomen, die het licht van de zon opvangen en in allerlei tinten zacht wit en roze weerkaatsen. Door de toegenomen warmte krijg je een behaaglijk gevoel en voelt het weer goed om een bewoner van deze aarde te zijn.    

Omdat de Stier verbonden is met de keel, zal het zingen van liederen of het uitspreken van gebeden je openen voor de geestelijke wereld. Joan Hodgson schrijft daarover: ‘Als je innerlijke zintuigen scherper worden, kun je een tuin met een vijver visualiseren, waarin een zuiver witte lelie haar bloembladen langzaam ontvouwt. Je zult dan geleidelijk ervaren dat het beeld van die lelie zich in je hart vormt. Hoe stiller je bent, hoe volmaakter die lelie wordt, terwijl de stralende engelen van Venus naderbij komen. Blijf in die stilte; dan zal je in je hart het schitterende juweel zien, dat alle glorieuze kleuren van de zon weerkaatst.’

Wim Weehuizen, april 2018