Nieuwe Maan in Kreeft

Gepubliceerd: 10 juli 2015

Op donderdag 16 juli is het nog voor zonsopgang Nieuwe Maan, als de Zon en de Maan precies bij elkaar in Kreeft staan. Het teken Kreeft wordt beheerst door de Maan en is sterk verbonden met het moederschap en het gezinsleven. Voor alle vrouwen met kinderen is het handig om een beetje praktisch ingesteld te zijn en in die zin is Kreeft een heel praktisch teken. Daarnaast hebben veel vrouwen ook aandacht voor emotionele behoeften van iedereen in hun omgeving. Bij deze Nieuwe Maan zal dat mogelijk nog sterker zijn dan anders, want dit kan een heel emotionele tijd zijn, waarin gevoelens de boventoon gaan voeren.

De planeten Mercurius en Mars staan ook in Kreeft en zo dichtbij elkaar dat dit heel veel mentale en communicatieve activiteiten zal geven. Het kan een goede dag zijn voor familie-uitjes en reünies, waarbij veel oude herinneringen opgehaald worden, want het teken Kreeft hecht aan het verleden. Venus en Jupiter staan beiden nog in Leeuw, zodat er sprake zal zijn van een feeststemming en een overvloed aan goede gaven. Maar met Pluto in Steenbok precies tegenover Mercurius en Mars in Kreeft kunnen er wel onuitgesproken zaken naar boven komen, die plotseling heel dringend om verwerking vragen. En dit geldt ook voor de samenleving als geheel.

Joan Hodgson, die de astrologische school van de White Eagle Lodge oprichtte, was zelf moeder van een gezin en hield ook van tuinieren. Zij schrijft: ‘Tijdens de midzomer is het goed  mogelijk door meditatie je gevoelens en emoties los te laten en tot een diepe stilte in jezelf te komen. Mensen die een tuin hebben kunnen zich tijdens het werken daarin afstemmen op de levensstroom van de Grote Moeder met haar engelen, die de vormen in de natuur scheppen. Deze levensstroom omvat niet alleen de deva’s, de oervormen van elke boom- en plantensoort, maar ook alle natuurwezens, zoals aardmannetjes, kabouters, elven en feeën. Je kunt niet met je verstand maar alleen door je gevoel met hen in contact komen en ze als het ware bij je handen voelen, als je in de aarde aan het werken bent.’

Wim Weehuizen, juni 2015