Nieuwe Maan in Kreeft

Gepubliceerd: 17 juni 2020

Zaterdag 20 juni gaat de Zon tegen middernacht het kardinale waterteken Kreeft binnen en zondag 21 juni is er in de ochtend een zonsverduistering, als de Maan in Kreeft precies tussen de aarde en de Zon staat. We zullen daar echter niets van merken, want het pad van de eclips loopt van Ethiopië over Jemen en de Himalaya naar China. Maar op die plaatsen, waar de eclips totaal is, zal de buitenste hete atmosfeer van de Zon oplichten. We zien dan de corona van de Zon, die anders voor ons niet zichtbaar is. Het is opmerkelijk dat hiervoor hetzelfde woord gebruikt wordt als bij het corona-virus dat ook zo’n uitstralende krans heeft.

We zijn gekomen tot de zomerzonnewende, die van 21 tot 24 juni duurt, als de zon recht boven de Kreeftskeerkring [Sahara] drie dagen stil lijkt te staan. Op 24 juni keert de Zon om en gaat ze naar de Steenbokskeerkring [Zuid-Afrika]. Daarom spreken we van de zonnewende. White Eagle zegt hierover: ‘Ten tijde van de zomerzonnewende maakt de kosmische Christus samen met een heel groot gezelschap van engelen het eeuwenoude licht van de opgesloten Zon weer vrij. Het Licht barst open, overstraalt de aarde en herschept het leven; het goddelijk bewustzijn in alle mensen wordt versterkt. Zelfs engelen krijgen hulp van de Christus-liefde, die in het karakter en het leven van mensen tot uiting komt. Door de liefde en de kracht van God en de engelen zullen alle nevelen opgelost worden in de warmte van de glorierijke, gouden Zon, die Liefde is.’

Als je geboren bent onder dit teken ben je gevoelig en emotioneel betrokken bij allen, die je aandacht en zorg nodig hebben. Je ben vooral gericht op je gezin en je familie. Je wilt goed voor hen zorgen en hen bijeen houden. Door je gevoeligheid ben je kwetsbaar en daarom kun je je diepste gevoelens wel eens verbergen achter een pantser, weergegeven door het schild van de Kreeft of Krab. Voor de hand ligt een beroep in de zorgsector, waar er veel mogelijkheden zijn, of in de kinderopvang. Maar je kunt ook van een café-restaurant een succes maken, omdat mensen zich er thuis voelen. Je voelt goed aan wat bij mensen in de smaak gaat vallen en je denkt er misschien aan een winkel in (kinder)kleding of luxe spulletje voor in huis te beginnen. En als het te veel materie wordt, kun je bedenken dat je met familie-erfstukken ook naar Kunst of Kitsch kunt gaan, om te bekijken wat er weg mag.

Wim Weehuizen, juni 2020