Nieuwe Maan in Kreeft

Gepubliceerd: 21 juni 2019

De zon beschijnt het noordelijk halfrond in de zomertijd heel overvloedig met haar stralende licht. We ervaren dat elk jaar in het lengen van de dagen, waardoor het al heel vroeg licht wordt en pas laat op de avond donker. Op vrijdag 21 juni gaat de Zon rond 18.00 uur het kardinale waterteken Kreeft binnen. We zijn gekomen in de periode van de zomerzonnewende, die van 21 tot 24 juni duurt. De zon lijkt dan recht boven de Kreeftskeerkring [Sahara] drie dagen stil te staan. Op maandag 24 juni is dan het St. Jansfeest en worden er grote vuren aangestoken om onze magische verbondenheid met de kosmos te vieren. Daarna keert de Zon om, wat we de zonnewende noemen, en gaat ze terug naar de Steenbokskeerkring [Zuid Afrika].

Het St. Jansfeest is gewijd aan Johannes de Doper en wordt nog altijd met processies gevierd, zoals in Laren in het Gooi. White Eagle zegt hierover: Je zult je herinneren dat, voordat Christus volledig tot manifestatie kwam door Jezus om de mensheid te dienen, er een voorloper was, een drager van het Licht en men kende hem als Johannes de Doper. Hij kwam om Jezus’ komst aan te kondigen. Nu in het Watermantijdperk is deze enorme uitstroming van licht ook een voorloper, die laten we zeggen een ‘beroering van de wateren van het leven’ te weeg brengt. De Christus-cirkel stort een buitengewone kracht uit over hen die verlangen naar het licht en het spirituele leven. Die kracht heeft het effect van de beroering in het water door de engelen uit het verhaal in de Bijbel.’ (Joh. 5: 1-9) Daardoor wordt de Christusgeest in deze zielen gewekt.

Op 2 juli is het midden op de avond de Nieuwe Maan van de Kreeft, als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan in dat teken. Het is ook een totale zonsverduistering, maar die is alleen zichtbaar in het zuidelijk gedeelte van de Stille Oceaan. Er valt dan echter voor ons ook een sterke nadruk op dit kardinale waterteken. Kreeften leven vanuit hun gevoel en vanuit die emotionele betrokkenheid zetten ze zich in voor iedereen die hun aandacht en zorg nodig heeft. Het teken Kreeft wordt beheerst door de Maan en is daarom sterk verbonden met het moederschap, het gezinsleven en de familie. De invloed van de Kreeft helpt vrouwen om op een praktische manier het moederschap, hun werk in de samenleving en hun aandeel in het huishouden te combineren. Vaak leggen ze ook een voorraad levensmiddelen aan om op alles voorbereid te zijn. En zij zijn het meestal ook die de familie bijeenhouden door de aandacht, die ze hebben voor alle leden ervan.