Nieuwe Maan in Kreeft

Gepubliceerd: 20 juni 2017

Rond zonsopgang op woensdag 21 juni gaat de Zon het waterteken Kreeft binnen. We zijn gekomen in de periode van de zomerzonnewende, die van 21 tot 24 juni duurt, als de zon recht boven de Kreeftskeerkring [Sahara] stil lijkt te staan. De zon beschijnt het noordelijk halfrond in deze zomertijd daardoor veel overvloediger met haar stralende licht. Op 24 juni is dan het St. Jansfeest en worden er grote vuren aangestoken om onze magische verbondenheid met de kosmos te vieren. Daarna keert de zon om, wat we dus de zonnewende noemen, en gaat ze terug naar de Steenbokskeerkring [Zuid Afrika].

White Eagle zegt hierover: “Ten tijde van de zomerzonnewende maakt de kosmische Christus samen met een heel groot gezelschap van engelen het eeuwenoude licht van de opgesloten Zon weer vrij. Het Licht barst open, overstraalt de aarde en herschept het leven – het goddelijk bewustzijn in alle mensen wordt versterkt. Zelfs engelen krijgen hulp van de Christus-liefde, die in het karakter en het leven van mensen tot uiting komt. Door de liefde en de kracht van God en de engelen zullen alle nevelen opgelost worden in de warmte van de glorierijke, gouden Zon, die Liefde is.”

Tijdens het St. Jansfeest op 24 juni is er nog voor zonsopgang de Nieuwe Maan van de Kreeft, als de Zon en de Maan precies bij elkaar in dat teken staan. Het teken Kreeft wordt beheerst door de Maan en is sterk verbonden met het moederschap en het gezinsleven. De invloed van de Kreeft helpt vrouwen om op een praktische manier het moederschap, hun werk in de samenleving en hun aandeel in het huishouden te combineren. Vaak leggen ze ook een voorraad levensmiddelen aan om op alles voorbereid te zijn. En zij zijn het meestal ook die de familie bijeen houden door de aandacht die ze hebben voor alle leden daarvan.

Wim Weehuizen, juni 2017