Lach maar gewoon

Gepubliceerd: 2 juni 2016

Jenny Dent’s spiritual blog

White Eagle zegt in ‘The Quiet Mind’: ‘Als alles verkeerd gaat, lach dan gewoon! Laat het gewoon gebeuren. Laat het gaan, maar houd je blik op God gericht en weet dat het allemaal goed zal komen. Alles zal goed komen, dat is de waarheid’. Ik houd van deze tekst van White Eagle. Gevoel voor humor kan ons zo goed helpen in de moeilijke tijden die we allemaal tijdens ons leven doormaken.

Het lezen van de lessen van White Eagle brengt zijn verbazingwekkend mooie en praktische humor niet altijd goed over. Die humor was natuurlijk duidelijker voor zijn luisteraars in de tijd dat hij tijdens openbare diensten door mijn grootmoeder Grace Cooke sprak. Ik had het geluk om in haar nabijheid op te groeien en maakte vaak mee dat hij zijn luisteraars hielp om de grappige kant van dingen te zien. En zijn humor is niet verdwenen! Tegenwoordig, nu hij meestal tot ieder individueel spreekt in de stilte van onze harten (wanneer we zijn woorden lezen), kan hij nog steeds een grapje maken of ons helpen om de grappige kant van dingen te zien. Lachen is ongelooflijk therapeutisch!

Als ik White Eagle dichtbij zie en voel (eigenlijk elke dag tijdens mijn ochtend- en avondmeditatie en vaak ook gedurende de dag), dan houd ik vooral veel van zijn raadselachtige glimlach en de twinkeling in zijn ogen. Er is zo veel wijsheid, liefde en begrip in zijn blik, maar hij geeft het niet zomaar weg! We kunnen hem een vraag stellen en soms plopt zijn antwoord zomaar in ons op, maar vaker, denk ik, is er gewoon die twinkeling in zijn ogen en zijn wijze glimlach. Hij bemoedigt ons altijd om naar de wijsheid binnen in ons te gaan, om ons in ons innerlijk tot het Christus Licht te wenden en het antwoord zelf te vinden. Dit is helemaal de Waterman-manier. In de Vissen-tijd richtten we ons op de priester, leraar, goeroe of het medium om het antwoord te horen. Nu vinden we onze eigen spirituele kracht en leren we om naar de wijsheid in ons hart te luisteren.

Dus, als je White Eagle een vraag stelt en je alleen zijn heerlijke glimlach en de twinkeling in zijn ogen ziet, denk dan niet dat hij je niet hoort. Hij hoort altijd elk oprecht gebed, maar misschien antwoord hij op een onverwachte en humorvolle manier. Hij weet dat deze uitdagende tijd een mooie gelegenheid is voor onze geestelijke groei. En als hij ons alle antwoorden zou geven, dan zouden we misschien de kans missen om de nodige lessen te leren. Maar altijd zijn zijn diepe compassie en zijn begrip bij ons. Hij weet echt hoe het is om in een fysiek lichaam te verkeren en dat humor altijd helpt om onze geest op te monteren en de zon weer door de wolken te zien schijnen….. ‘De stenen die in je voeten snijden als je het levenspad loopt, hebben ook in die van ons gesneden’, zegt hij. Ja, hij weet het maar al te goed!

Jenny Dent, spiritual mother van de White Eagle Logde wereldwijd