Kijk omhoog naar het Licht!

Gepubliceerd: 11 maart 2019

Jenny Dent’s spiritual blog
Het is een mooie tijd van het jaar hier in het Verenigd Koninkrijk, omdat de lange donkere nachten overgaan in dagen met eerdere zonsopgangen en latere zonsondergangen. Naarmate we dichter bij de equinoxtijd komen (dag en nacht gelijk), merk ik dat het vaak een tijd van uitdaging is, zowel innerlijk als uiterlijk. Ons weer is zeer veranderlijk: op de ene dag is het stralend zonnig en helder. De lentebloemen, die vreugde brengen aan het hart, lichten op. De volgende dag is het koud, nat en winderig. Het voelt alsof de winter is teruggekeerd!

Deze tijd waarin de natuur weerspiegelt wat zich ook in je leven kan afspelen, lijkt mij een gelegenheid om evenwicht en harmonie te vinden in je persoonlijke leven. Wanneer er problemen optreden of negatieve dingen gebeuren, kunnen ze gemakkelijk gevoelens van vreugde en dankbaarheid voor zegeningen dempen. Wanneer er leuke dingen gebeuren, vaak onverwacht, is het gemakkelijk om je een beetje te laten meeslepen! De belangrijke les is dan, denk ik, om een gevoel van innerlijke rust te behouden, wat er ook gebeurt, en het innerlijke weten dat ‘alles in orde is en God het plan vasthoudt’. Terwijl ik dit schrijf, kijk ik door mijn slaapkamerraam naar een zeer onstuimige zee, maar de zon schijnt door de wolken. Vaak worden belangrijke innerlijke lessen voor ons inderdaad benadrukt door wat we uiterlijk zien.

White Eagle herinnert ons hieraan in de passage ‘Kijk omhoog naar het licht’ (uit: Seeking Serenity): ‘We zien een prachtig licht dat boven de wolken schijnt, en daarom brengen we je deze boodschap van hoop, vertrouwen en moed. De testen die je moet ondergaan hebben hun zonnige kant en de wolk heeft niet alleen een zilveren rand, maar zelfs een gouden! Je denkt dat je wereld in chaos verkeert, maar we weten dat met de hulp van vele groepen die op dit moment de werkelijkheid van het leven ontdekken en bidden voor vrede en goede wil, geleidelijk, stap voor stap (alsof je een ladder oploopt, van aarde tot de hemel), de mensheid tot bloei wordt gebracht. ‘

Jenny Dent is mother van de White Eagle lodge wereldwijd