Houd je dromen vast

Gepubliceerd: 6 januari 2018

Jenny Dent’s spiritual blog

Ik denk dat we misschien allemaal hopen dat een nieuw jaar goede dingen in ons leven brengt en ik denk dat we wellicht hoopvol zijn dat de nieuwe energie de dingen ten goede verandert. Volgens de traditie is het nu de tijd om onze goede voornemens te maken en misschien wel een nieuwe start of een nieuwe poging in moeizaam voortdurende situaties. Hoe het ook zij, hier in de noordelijke hemisfeer kunnen de lange, donkere nachten en het koude, natte weer de grootste optimisten onder ons ontmoedigen!

Ik ben een gelukkig mens omdat ik er van nature altijd toe neig om naar de zonnige kant te kijken, maar zelfs zelfs voor iemand die een onverbeterlijke optimist genoemd wordt door intimi, kan het moeilijk zijn om in deze tijd van het jaar de spirituele zon te voelen schijnen door de donkeren wolken en de zware energie die zich vaak opdringt in de media.

Terwijl ik op een behoorlijk sombere januari-ochtend contempleerde over wegen om mijn optimisme aan te moedigen en het licht te voelen schijnen van achter de wolken, zag ik mezelf White Eagle’s boek ‘De Lichtbrenger’ van mijn boekenplank nemen en het opende zichzelf op pagina 64, bij een passage die die titel ‘Houd je dromen vast’ heeft!

White Eagle vertelt ons:
Veel bromberen denken dat de gouden eeuw slechts een droom is. Dromen; we kennen ze in de geestelijke wereld heel goed, dus we kunnen uit ervaring spreken, creëren in feite uiterlijke omstandigheden. ‘Waar geen visie is, daar sterven de mensen.’ Dus houd je dromen vast en houd vol met volhouden. Je zult altijd van ons horen ‘houd vol met volhouden.’ Velen lukt dit niet. Zij blijven niet wakker. Ze raken ontmoedigd. Ze keren om. Maar de ziel die volhardt en volhoudt met volhouden bereikt het doel van spirituele bevrijding.

Ik hoop dat deze woorden je zullen inspireren op donkere dagen wanneer het verleidelijk is om in pessimisme weg te zakken of je nieuwe voornemens op te geven. White Eagle herinnert ons eraan dat het licht NU schijnt, zelfs als het verduisterd lijkt door zo’n dik wolkenpak. En dat kan werkelijk alles veranderen…. Als het Gods wil in en als het de juiste tijd is voor God.

Jenny Dent, mother van de White Eagle Lodge wereldwijd