Fijne vakantieherinneringen

Gepubliceerd: 22 juli 2018

Jenny Dent’s spiritual blog

‘Wees nu hier’ is een motto dat echt helpt om van het huidige moment te genieten in plaats van je gedachten te laten wegdrijven naar de ‘piekerstand’, naar denken over de toekomst of naar het betreuren van het verleden. Een onderdeel van het leren van de techniek van het mediteren is gedachte-controle. Het observeren van gedachten vanaf een afstandje kan hier een onderdeel van zijn.

Echter, er zijn tijden waarop juist je gevoel van welbevinden en vreugde kan toenemen als je je gedachten toestaat om in het verleden te verblijven. Dan kunnen ze je inspiratie brengen voor de toekomst. Gelukkige gedachten zijn aanstekelijk! Ze trekken meer gelukkige gedachten aan en roepen lachende gezichten op.

Hier in het Verenigd Koninkrijk zijn we nu in de tijd van de schoolvakanties en ik heb veel kinderen zien spelen in de zonneschijn met gelukkige families die van hun tijd samen genoten. Dit deed me denken aan gelukkige vakanties toen mijn kinderen nog jong waren en zandkastelen bouwden, mooie schelpen zochten, volop plezier hadden en lachten zonder zorgen. Hoe goed is het om een onderbreking te hebben van je dagelijkse routine en tijd te nemen om samen van het leven te genieten. Dit is een van de redenen dat we altijd ‘vakantieperiodes’ gehad hebben in de White Eagle Lodge. Een tijd vrij nemen vernieuwt de ‘innerlijke bron’ van waaruit we putten ten tijde van de drukke werkdagen. Herinneringen aan de gelukkige tijden in het verleden, speciaal met geliefden die nu alleen bij ons kunnen zijn in hun hemelse lichamen van licht, zijn heel kostbaar. Ze zijn als een schatkist….. koester ze maar.

Jenny Dent, mother van de Lodge wereldwijd