Equinox op 22 september: het begin van de herfst

Gepubliceerd: 16 september 2017

Vrijdag 22 september, om 22.02 uur staat de zon loodrecht boven de evenaar: de lengte van dag en nacht zijn dan gelijk. Dit moment, de equinox, geeft op het noordelijk halfrond de start van de herfst aan. Het is een moment van evenwicht en harmonie óók in onze persoonlijke identiteit. We kunnen ervaren dat we deels verbonden zijn met de buitenwereld en deels naar binnen gericht zijn.

Zoals op alle keerpunten in het jaar is er ook nu een krachtige stroom van kosmische energie, die veranderingen teweeg brengt met grote invloed op de hele natuur en ook op onze ziel. In deze tijd van het jaar, de oogsttijd, zullen we ons weer wat meer naar binnen richten en kunnen we ook bij onszelf nagaan welke oogst wij hebben opgebracht. Wat hebben de stromen onder invloed van de goddelijke wet van Geven en Ontvangen ons opgeleverd?

White Eagle zegt: ‘Lieve mensen, ervaring zal je leren dat als je liefde en harmonie in het diepste binnenste van je eigen hart ontwikkelt, je ook liefde en harmonie zult aantrekken. Door schoonheid in jezelf te ontwikkelen, zul je ook van buiten schoonheid aantrekken. Met andere woorden: zoals je geeft, zo zul je ontvangen. Wat je doet in het leven zal volledig weer naar je terugstromen; dit is een onontkoombare wet. Zij die liefhebben, zij die dienen vanuit het hart, zullen oogsten wat ze zaaien, en de eeuwige aanwezigheid van Christus, de meester van Liefde, loopt op aarde met hen mee.’

We wensen jullie een heel mooie oogstperiode.

In liefdevolle broederschap verbonden,
Jozefa Kangur en Karin Slijkhuis, leiding van de WE-lodge in Nederland