De geboorte van het Licht

Gepubliceerd: 21 december 2015

Lieve lezer,

We hebben ons vier weken kunnen voorbereiden op de Kersttijd. Rondom de winterzonnewende (22 december) kunnen we ons extra laten inspireren door de vier elementen. Maar bovenal wacht ons het hoogtepunt: de geboorte van het Licht, onze eigen bewustwording van wie we zijn.

We kunnen in deze dagen wat gemakkelijker voelen dat we in een harde wereld leven waar zich angst voordoet. Maar gelijktijdig kunnen we voelen hoe hier een geboorte (het Licht, het leven, het positieve) moet plaatsvinden om alles te laten leven. Die jaarlijkse ervaring kan als een ritueel voelen, dat ons weer kracht en inzicht geeft in ons eigen leven. Door bij het Licht in ons zelf te blijven is er geen angst.

Vanuit deze gedachte kun je in de Kersttijd misschien ook liefde en warmte geven aan anderen. Deel met je familie, vrienden, kennissen. Schenk een lachje of geef een vriendelijk knikje naar de mensen die je tegenkomt. Op deze manier krijg je vaak warmte en liefde van anderen terug. Het zijn de engelen, de herders, de drie koningen die naar jou komen om te tonen hoe goddelijk jij wel niet bent. En ben je wat alleen, luister dan naar de heerlijke, hemelse, klassieke muziek in plaats je te laten overspoelen  door televisie en krantennieuws. Voel hoe ook je overgegane geliefden rondom je zijn en hun liefde met jou willen delen. 

Fijne kerstperiode!

Janne Geraets, landelijk leider