Bouw windmolens, geen muren!

Gepubliceerd: 2 april 2019

Jenny Dent’s spiritual blog

Begin dit jaar ontving ik een prachtig cadeau: een kleine schatkist! Wat zit erin, vraag je je misschien af? Het zijn uitspraken met de titel ‘Wijsheid van het Oosten’, een voor elke dag van het jaar.
Ik gebruikte al de uitspraken van White Eagle waarmee we de week beginnen (zie Overdenking) om me een aantal dagen te laten inspireren en nu kijk ik elke ochtend ook uit naar het openen van mijn ‘schatkist’. Het is bijzonder om een wijsheid van een oosterse filosoof te vinden en te ervaren dat deze wijsheid zo goed past bij White Eagle’s lessen. Hij brengt ons de wijsheid van zowel het Oosten als het Westen en heeft incarnaties gehad in veel verschillende culturen.
Een gezegde dat mij begin april bijzonder inspireerde is dit Chinese spreekwoord: ‘Wanneer de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en bouwen anderen windmolens’.
Ik hou van het beeld van windmolens dat laat zien hoe we verandering omarmen en voor altijd gebruiken. Toen ik hierover nadacht, heb ik het prachtige boek over White Eagle’s leer, Earth Healer, erbij genomen, met zijn schitterende foto’s, die op zichzelf al inspirerend zijn. Op pagina 71 zegt White Eagle: ‘Nu waait er een bijzonder krachtige wind over de aarde. Het is alsof er een heerlijke, frisse wind over de aarde waait, die ons allen de taak brengt om positief te denken en te vertrouwen op God en Gods wetten, die rechtvaardig, perfect en waar zijn. Heb vrede, maar doe je best door constructief te denken en onthoud altijd dat er heel waardevolle lessen geleerd worden.’
Dus laten we samen windmolens bouwen, geen muren!

Jenny Dent is mother van de White Eagle lodge wereldwijd