Nieuwe Maan in Stier

Gepubliceerd: 3 mei 2016

Vrijdag 6 mei is het de Nieuwe Maan van de Stier als de Zon en de Maan precies bij elkaar staan. Er valt een speciale nadruk op de planeet Venus, die bij de Stier hoort. Daarom kunnen we de uitstraling van de engelen van Venus zo sterk in de schoonheid van de natuur ervaren. De aarde verandert in het palet van een schilder. De bosgronden zijn bezaaid met witte daslook en paarsblauwe wilde hyacinten en de weiden met het stralende geel van paarden- en dotterbloemen. Je raakt onder de betovering van de bloeiende fruitbomen, die het licht van de zon opvangen en in allerlei lichte tinten weerkaatsen.   

Bij deze Nieuwe Maan is er een bijzonder harmonische samenstand van de Zon, de Maan en de planeten, die eveneens in een aardeteken staan. Mercurius en Venus staan ook in de Stier, Jupiter staat in Maagd en Pluto in Steenbok. Dit is een heel goede tijd voor innerlijke groei [Jupiter] en transformatie [Pluto]. Omdat Mercurius retrograde loopt, biedt dit de mogelijkheid om je meer open te stellen voor wat de natuur tegen je zegt, waardoor je een grotere verbondenheid daarmee zult voelen. Je zou ook op retraite kunnen gaan in een klooster of een spiritueel centrum om daar een dieper contact te maken met je innerlijke wezen. Door de invloed van Venus kun je dan diep geraakt worden door de liefde die van binnenuit in je opwelt en je hart met blijdschap vervult.

Omdat de Stier verbonden is met de keel, zal het zingen van liederen of het uitspreken van gebeden je openen voor de geestelijke wereld. Joan Hodgson schrijft daarover: “Als je innerlijke zintuigen scherper worden, kun je een tuin met een vijver visualiseren, waarin een zuiver witte lelie haar bloembladen langzaam ontvouwt. Je zult dan geleidelijk ervaren dat het beeld van die lelie zich in je hart vormt. Hoe stiller je bent, hoe volmaakter die lelie wordt, terwijl de stralende engelen van Venus naderbij komen. Blijf in die stilte; dan zul je in je hart het schitterende juweel zien, dat alle glorieuze kleuren van de zon weerkaatst.”

Wim Weehuizen, april 2016